Aston Martin tog sin andra dubbla poäng för säsongen och hoppade över Haas och AlphaTauri i tabellen när Lance Stroll slutade sexa och Sebastian Vettel åttonde i Singapores Grand Prix – båda förarna lämnade Lejonstaden nöjda med resultatet.
Teamet i grönt lät Stroll starta som 11:e och Vettel som 13:e, men båda förarna höll näsan ren i ett race of attrition där sex förare fick utgå, plus misstag av Lewis Hamilton och Max Verstappen. Den femfaldige vinnaren av Singapores GP Vettel sa att hans start var nyckeln till en P8-placering.
LÄS MER: Perez håller undan Leclerc och vinner berg- och dalbana 2022 Singapores Grand Prix medan Verstappen nöjer sig med en sjunde plats
”Jag visste att jag måste vara aggressiv i starten”, sa han, ”så efter den inledande lite tålamod över linjen visste jag att jag måste pusha, vilket jag också gjorde. Jag kollade några linjer på varvet till startplatsen och det fungerade, så jag är nöjd med det.
”Och efter det tycker jag att vi hade lite otur; jag hade velat stanna ute längre – vi ska titta på det – men jag tycker inte att det var bra att Safety Car precis kom ut, vilket just då bankade positionerna.”

Sebastian Vettel ”visste att jag var tvungen att vara aggressiv” i den briljanta starten av Singapores GP

Vettel körde på P7 i slutet när Hamilton låste sig i ett misslyckat försök att passera honom, men Verstappen tog den platsen från den tyske föraren med två minuter kvar.
”De är mycket snabbare”, sade Vettel. ”Jag kan se i speglarna att de följde med lätthet, så jag var uppenbarligen lite fast med Lance ibland och det hjälpte inte att mina bakdäck inte var så fräscha i slutet.
”Jag hade en liten vingling på sista varvet vid utgången av kurva 5, jag visste att det måste vara pricksäkert; det var inte riktigt pricksäkert, så Max hade en hyfsad körning ner och de har en mycket stark toppfart med sin… bil så det var svårt. Jag försökte, men det var nära”, förklarade den fyrfaldige mästaren.
LÄS MER: Hamilton vill gå vidare från ”ganska skräpigt” Singapores GP efter två misstag som ger honom P9

Lance Stroll ”glad över att ta en massa poäng” i Singapores GP

Lagkamraten Stroll fick sitt bästa resultat för säsongen på P6, hans första topp sex-placering sedan Qatar Grand Prix 2021.
”Vi har fått liksom många P10 i år, du vet, vi har haft chanser till stora resultat, men av någon anledning har saker och ting hänt, vi har aldrig riktigt fått poäng, och idag gick det bara vår väg”, sa han.
”Det var en tuff tävling, så jag är glad över att vi fick ett gäng poäng, det är helt klart.”