Daniel Ricciardo är för närvarande fortfarande utan en plats för säsongen 2023, men den avgående McLaren-föraren insisterar på att han ”lägger in en plan” för att återvända till racingvinnande maskiner i framtiden.
I augusti meddelade Ricciardo och McLaren att de hade kommit överens om att gå skilda vägar i slutet av den här säsongen och australiensaren bekräftade då att hans förhoppningar om en plats 2023 var så gott som över.
LÄS MER: Varför COTA fortfarande är en favorit för förare och fans när COTA förbereder sig för sitt 10:e Grand Prix i USA.
”Ni kommer att få se mig runt omkring”, sa Ricciardo i Austin när han fick frågan om sina planer för nästa säsong. ”Det kommer att se annorlunda ut för mig, men det finns fortfarande en plan på plats.
”Så det är inte så att jag checkar ut och säger ’vi ses senare’, det är långt ifrån det. Jag lägger bara in en plan för att ärligt försöka få mig tillbaka till startfältets framkant och vinna lopp och göra alla de saker jag vet att jag kan göra.”

Daniel Ricciardo ”lägger in en plan för att få mig tillbaka till startfältet

Ricciardo slutade på elfte plats senast i Japan och i Austin sa han att det resultatet representerade en ”relativt stark helg”.
LÄS MER: Ricciardo pekar ut ögonblicket då den tidigare teamkompisen Verstappen blev ”en komplett förare
Han sa: ”Jag tycker att även Japan var en relativt stark helg. Det syntes inte på pappret, men det fanns många bra saker som jag tycker att vi hittade som kom från helgen, personligen.
”Jag är förväntansfull inför de sista fyra [Grands Prix]Jag menar att jag är förväntansfull inför det här spåret. Jag tycker att jag alltid får två tiondelar extra här bara för att jag är i Texas. Så vi får se. Men [I’m] glad, upphetsad, uppspelt, motiverad, upphetsad.”
McLaren-föraren är för närvarande 12:e i förarställningen medan McLaren är 13 poäng bakom Alpine i jakten på fjärdeplatsen i konstruktörsmästerskapet.