Lewis Hamilton är en naturkraft. Britten har haft de mest utmanande 12 månaderna i sin karriär, en period som började med att han missade vad som skulle ha varit en rekordstor åttonde världsmästartitel på det sista varvet i det sista loppet 2021, och som kan sluta med att han får utstå den första segerlösa kampanjen i sin illustra karriär.
Ändå låter han sig inte nedslås av det. Istället för att fundera på att lämna och lägga av, ger förlusterna honom bara ny energi när han funderar på nästa kapitel.
LÄS MER: Hamilton siktar på ”flerårig” kontraktsförnyelse med Mercedes
”När det gäller mitt fysiska välbefinnande känner jag mig som den bästa jag någonsin varit fysiskt eftersom jag verkligen har fokuserat på det när man blir äldre”, säger Hamilton när vi sätter oss ner före lunch i Mercedes husbil. ”Jag älskar generellt sett att köra så jag arbetar på en plan. Jag kan inte berätta vad det är ännu, men det finns ingen gräns för vad vi kan göra.
”Jag vill vara kreativ och fortsätta att göra alla andra saker jag får göra. Jag får vara mig själv i det här teamet – och stödet från Mercedes har varit otroligt sedan dag ett. Tillsammans handlar det inte bara om att vinna, vi kan vara en del av de många människor i världen som försöker förändra världen till det bättre – och det är vad vi kan försöka göra tillsammans, eftersom det är ett enormt varumärke som kan ha ett stort inflytande på världen.”

Hamilton är fast besluten att lämna sitt avtryck både på och utanför banan

Med tanke på att Hamilton är nöjd med Mercedes är det ingen överraskning att han för samtal om att förlänga sin vistelse hos Silver Arrows med ett flerårigt avtal. 37-åringen är för närvarande inne på sin 10:e säsong med Mercedes fabriksteam och 16:e totalt i F1, då den tyska tillverkaren levererade kraft till Hamiltons första team McLaren.
Att förlänga, med tanke på att de ger honom så mycket frihet – från vad han bär till vad han gör utanför banan – och stöd, särskilt för ändamål som han gärna använder sin plattform för att ge en röst åt, är logiskt.
LÄS MER: ”Vi vet var vi måste förbättra oss” säger Hamilton efter P2 i Mexiko
Han kommer också bra överens med chefen. ”Toto [Wolff, Mercedes Team Principal] är en av mina bästa vänner. Vi har haft tuffa, tuffa tider, vi har haft tuffa förhandlingar, det har varit känslomässiga utbrott, en berg- och dalbana av känslor tillsammans genom åren, men vi är som en familj. Jag vill ha det bästa för honom. Han vill vad som är bäst för mig.
”Vi kan alltid hoppa på telefonen och prata om vad som helst. Våra värderingar och mål är likadana – i varumärket, för att hjälpa det här laget att växa och vad det vill uppnå.”

Hamilton har haft en nära relation med Wolff under åren.

Hamilton har snabbt bildat ett starkt partnerskap med sin lagkamrat George Russell, en Mercedes-junior som blev befordrad efter tre år på Williams, inklusive en superbra prestation för Hamilton på Mercedes i Bahrain 2020.
Det kunde ha varit pinsamt, den unga pretendern som kom in bredvid veteranen, ett år efter att hans serie av total dominans tog slut tack vare Max Verstappen och Red Bull. Men i stället har de, inför den minst konkurrenskraftiga Silver Arrows-bilen som Brackley och Brixworth har tillverkat sedan hybridturbo-eran började, arbetat tillsammans för det stora bästa – och Hamilton har spelat en aktiv roll för att hjälpa sin brittiske kollega att komma igång.
”När George anslöt sig var han en av de yngre förarna. [here] – han satt bakom vid debriefs och teknik, så han känner till processen och hur det ser ut här”, säger Hamilton.
LÄS MER: Wolff försvarar Mercedes strategi i Mexiko medan väntan på 2022-seger fortsätter.
”Han kommer in och passar in, han vet vad han kan förvänta sig. Och från min sida har jag bara försökt att vara så välkomnande som möjligt och inkludera honom – jag har försökt kommunicera mycket om bilen, vad kan jag testa, vad kan du testa för att få oss till punkt A?
”Jag försöker bara arbeta med honom på samma sätt som jag gjorde med Valtteri. När du lägger till nya personer tar det tid att alla ska komma in i rytmen, men jag tycker att han har gjort ett fantastiskt jobb, vi kom in i en hyfsad rytm ganska tidigt och vi fortsätter att jobba ut eventuella knutar där för att fortsätta att vara i den rytmen.”

Hamilton och Russell har tillsammans fått 15 pallplatser hittills den här säsongen, trots Mercedes problem.

Ju längre Hamilton har varit med i F1, desto mer har han hittat saker att göra utanför sporten – från att starta sin egen stiftelse Mission 44 för att hjälpa ungdomar från underrepresenterade områden till att bli delägare i NFL-laget Denver Broncos.
Men i stället för att ta ögonen från huvudpriset har han aktivt förbättrat sitt sätt att ta sig an en tävlingshelg på banan för att se till att det dagliga jobbet inte blir lidande och förblir högsta prioritet.
”Jag har ändrat min helgrytm från för flera år sedan”, säger han. ”Dessa fyra dagar [Thursday through to race day on Sunday]är jag bara här av en anledning. Det är inte hur du talar i media eller hur du ses utan det är hur du dyker upp, det är det arbete du gör på banan, hur du kör på banan, hur du får bilen att bli så bra som möjligt och hur du kan bli så bra som möjligt.
PALMER: Kunde Mercedes ha slagit Verstappen i Mexico City med djärvare uppmaningar från depåväggen?
”Så jag försöker utnyttja all tid, och den lugnaste delen av dagen är särskilt slutet av dagen eftersom ingen är i närheten, och det är där jag inte har några distraktioner. Jag kan gå igenom data – och jag är i ständig kontakt med simuleringsteamet på fabriken, så medan det körs kan jag ha liveinteraktioner med föraren som kör där.

Hamilton och Mercedes försöker fortfarande vinna sin första seger 2022, efter att ha varit nära i USA och Mexiko.

”Jag äter på banan och sedan är jag utmattad när jag är klar. Jag börjar bli lugn i slutet, åker tillbaka till hotellet, och sedan är det kort tid mellan att somna och vakna – så det är det jag gillar.
”Jag vill inte sluta här tidigt och gå på middag. Jag har ingen lust att gå på middag och slösa bort tid på att babbla. Jag är här av en enda anledning och det är för att vinna lopp. Det [dinner and other events not linked to racing during a race weekend] för mig är allt som distraherar mig, så jag gör det inte så ofta – om ens någonsin.”
För att vinna lopp måste Mercedes dock vända på saker och ting inför nästa år efter en svår säsong som har gjort att Silver Arrows ligger ganska långt efter Red Bull och Ferrari.
TREMAYNE: Mercedes återuppståndelse innebär att vi kan få ett spännande slut på 2022.
Positivt för Hamilton och co är att de har minskat gapet under de senaste tävlingarna – de har tagit sig in i kampen om segern i både Austin och Mexiko – men den sjufaldige världsmästaren vet att de fortfarande har mycket att göra om de ska återfå den form som ledde till att Mercedes dominerade F1 från 2014 till 2020. Det är med det i åtanke som Hamilton fokuserar på alla detaljer som han kan kontrollera – och arbetar med teamet för att driva dem framåt.

Hamilton är lika motiverad som alltid att ta hem den rekordstora åttonde världsmästartiteln.

”Det är en enorm kulle som vi måste bestiga”, säger han. ”För oss är det viktigt att föreställa oss att det är det största, brantaste och tuffaste berg man kan bestiga, för om man tror att det är en vanlig kulle, så är man inte tillräckligt framgångsrik. Du måste tänka att det är den svåraste klättring du kan tänka dig, vilket innebär att du måste gräva djupt.
”Det finns en hel del arbete som vi redan har gjort fram till den här tidpunkten för att förstå var vi befinner oss, var vi gjorde fel i de tidigare besluten som fattades förra året in i det här året.
LÄS MER: Wolff pekar ut ”ett enda beslut i oktober förra året” som orsaken till Mercedes 2022 års resultat
”När det gäller att ta rätt steg inför nästa år är det inte lätt att navigera eftersom det finns många olika alternativ, men kommunikation är vad jag försöker arbeta med alla, se till att det inte finns några lösa trådar, att det inte finns några missförstånd om vad jag känner i bilen och vad jag vill ha i bilen, och se till att vi kontinuerligt skapar en dialog.
”I dag satt jag med Shov [trackside chief Andrew Shovlin]Ron [Meadows, Sporting Director] och Mike [Elliott, Technical Director] – bara sköt frågor – ”Detta är min oro, detta är vad som håller mig vaken varje natt, vad kan vi göra åt detta? Hur kan jag hjälpa er att göra bättre och mer? Det finns inte så mycket man kan göra eftersom vi måste lita på processen, men det handlar om att låta folk veta att man finns där – det är inte upp till dem att lösa det på egen hand, vi löser det tillsammans.”