Kevin Magnussen kommer att köra för Haas 2023, men identiteten på hans teamkompis för nästa år är fortfarande okänd. Och medan dansken anser att hans nuvarande teamkompis Mick Schumacher gör ”ett bra jobb” säger han att han inte har någon åsikt om vem som ska sitta i bilen bredvid honom nästa säsong.

Schumacher ligger för närvarande på 15:e plats i förarmästerskapet, efter att ha tagit 12 poäng hittills, fyra platser och 10 poäng bakom lagkamraten Magnussen, och det råder tvivel om tyskens framtid med Haas efter de sista sju loppen av säsongen.

Inför Italiens Grand Prix fick Magnussen frågan om vad han ansåg att teamet behövde för en förare för nästa år: ”Det är ganska uppenbart. Naturligtvis behöver vi snabba förare, förare som är konsekventa, kan ta poäng och hjälpa till att driva teamet framåt. Men jag tycker att vi just nu har mig och Mick och det går inte så illa, tycker jag.

FORM GUIDE: Kan vi se förbi Verstappen för seger i Italien?

”Så jag har egentligen inga starka åsikter. Det är upp till Günther [Steiner, Haas Team Principal] och naturligtvis ledningen att reda ut det. Jag är inte här för att spekulera eller vara inblandad i det. Jag har egentligen ingen åsikt om det. Jag tycker att Mick gör ett bra jobb och det är allt jag kan säga.”

Haas kommer till Italiens GP-helg på en rad av fyra lopp utan topp 10-placering – de tog senast poäng i Österrike. På frågan om Haas skulle kunna prestera bra på Monza medgav Magnussen att banans egenskaper sannolikt kommer att sätta dem på bakfoten i helgen.

LÄS MER: Vi är glada över fem historier inför Italiens GP.

”För den här, [our expectations are] förmodligen lite lägre”, sa Magnussen. ”Vi har inte den här superlåga downforce-konfigurationen som vi skulle använda här.

”I Baku till exempel, i loppet var vi fortfarande lite racy, jag trodde att vi kunde ta poäng där. Jag hade ett motorfel så jag avslutade inte loppet, men jag körde i poäng. Det var lite oväntat med det paket vi körde där och så naturligtvis hoppas jag att vi kan göra det igen här, men naturligtvis med det vi kör, inte vår favoritbana.”