Felipe Drugovich kommer att bli en av Aston Martins reservförare efter att teamet meddelat att den nykrönte Formel 2-mästaren från 2022 är den första medlemmen i sitt förarutvecklingsprogram.

Drugovich förväntas ersätta Lance Stroll i FP1 vid Abu Dhabis Grand Prix som avslutar säsongen och den 22-årige brasilianske föraren kommer också att delta i Young Driver Test på Yas Marina veckan efter.

LÄS MER: ”Jag tog min chans med båda händerna! – De Vries diskuterar utsikterna för 2023 efter en fantastisk F1-debut

Under 2023 kommer Drugovich att testa Aston Martins AMR21-bil 2021 och delta i Grands Prix som en del av deras AMF1 Driver Development Programme – teamets nya juniorakademi.

”Att bli medlem i AMF1 Driver Development Programme är en fantastisk möjlighet för mig – och det bidrar bara till vad som har varit en extremt rolig och framgångsrik säsong 2022”, säger Drugovich.

”Att vinna i Formel 2 har länge ansetts vara den bästa möjliga startplattan för en karriär i Formel 1, och jag ser min roll i AMF1 som att ge mig alla verktyg för att ta det avgörande nästa steget. För mig kommer 2023 att bli en inlärningskurva: Jag kommer att arbeta med F1-teamet, men mitt främsta mål är att lära mig och utvecklas som förare. Jag hoppas att det kommer att ge mig en möjlighet att tävla i Formel 1 i framtiden.”

Mike Krack, teamchef för Aston Martin, tillade: ”Felipe har visat otrolig talang, beslutsamhet och konsekvens för att vinna årets FIA Formula 2-mästerskap – jag minns särskilt hans fantastiska sprint- och feature-segrar i Barcelona i maj, som var enormt imponerande. Vi är glada att han ansluter sig till oss som medlem i vårt förarutvecklingsprogram och vi ser fram emot att välkomna honom som en del av vårt team i Abu Dhabi i november.”

Lawrence Stroll, Aston Martins styrelseordförande, tillade: ”Vi har sett och beundrat Felipes väg till framgång i Formel 2 i år, och vårt mål är att förse honom med all den kompetens och erfarenhet som krävs för att han ska kunna ta nästa steg i sin karriär. I sinom tid skulle det vara den ultimata bekräftelsen om han blev formel 1-förare och anslöt sig till de stora brasilianska racingförarna Emerson Fittipaldi och Ayrton Senna.”