Fernando Alonso kommer att återförenas med sin tidigare McLaren- och Ferrarikollega Pedro de la Rosa när han ansluter sig till Aston Martin nästa säsong, efter att spanjoren utsetts till ambassadör för det brittiska teamet.
De la Rosa, som nu är 51 år, startade 104 Grand Prix för team som Arrows, BMW Sauber och HRT och arbetade med Alonso som testförare i McLaren och senare i Ferrari. Han fick också en minnesvärd pallplats när han tog P2 på Hungaroring 2006, efter att han ersatte McLaren-föraren Juan Pablo Montoya under andra halvan av säsongen.
TITTA: Förarens syn på Alonso och Vettels hektiska kamp mot linjen, när spanjoren diskuterar ”roligt men kaotiskt lopp” i Suzuka.
Spanjoren kommer att utföra uppgifter inom media, PR och rådgivning samt fungera som konsult för Aston Martins nya förarutvecklingsprogram – som redan har kontrakterat F2-mästaren Felipe Drugovich.
”Jag är mycket glad över att få ansluta mig till Aston Martin som teamambassadör”, säger han. Jag känner redan till många ansikten inom teamet, eftersom jag har arbetat mycket med [2023 race driver] Fernando Alonso under min tid hos McLaren och Ferrari, och jag ser fram emot att lära känna alla inom organisationen.
”Jag kommer att dra nytta av min erfarenhet och expertis för att hjälpa teamet att växa och vidareutveckla det momentum som det har samlat på sig inför säsongen 2023, med ett särskilt öga på att stödja marknadsföringen och den kommersiella sidan av verksamheten.

”Det står klart för mig att AMF1:s potential är enorm, och att utnämningen av en lysande lista med nya tekniska ledare och nya företagspartners, och nästa års ankomst av Fernando, ytterligare stärker teamets resurser och beslutsamhet att lyckas.
”Jag ser fram emot att arbeta med Fernando, min gamla vän och landsman, som ni kanske förväntar er, och även Lance Stroll, en begåvad racerförare som har vunnit alla juniorkategorier på sin väg till Formel 1.
BORTOM GRIDET: Karun Chandhok om att trotsa F1-oddsen, kaoset på Lotus och om att designa sina egna banor.
”Det är den perfekta tidpunkten för att ansluta mig till organisationen och jag kommer att arbeta hårt för att se till att vi maximerar alla möjligheter när vi tillsammans bygger för en spännande framtid.”
Mike Krack, teamchef för Aston Martin, tillade: ”Ingen i Formel 1 skulle förneka Pedros expertis och erfarenhet – de är oöverträffade – och jag är övertygad om att han inte bara kommer att leverera för oss inom ramen för sin roll, utan också hitta nya sätt att hjälpa oss att utvecklas och förbättras på andra områden. Han är ett fantastiskt tillskott till vårt team.”