DRIVERS
1 – Sergio PÉREZ (Red Bull Racing)
2 – Charles LECLERC (Ferrari)
3 – Carlos SAINZ (Ferrari)
INTERVJUER PÅ BANAN
(Ledd av Paul Di Resta)
Q: Carlos, du var självklart på pallen i dag, trea, det såg ut att vara ett ganska tufft lopp. Hur var det för dig?
Carlos SAINZ: Ja, det var väldigt tufft där ute och jag kom aldrig riktigt in i en rytm i vått och kunde inte utmana de två bästa killarna eftersom jag alltid kämpade lite mer med bakdelen, med bilen. Så i slutändan, i dessa förhållanden, när du inte har det där extra självförtroendet, fick jag nöja mig med P3. Det som är bra är att jag inte gjorde några misstag, jag kunde ta hem bilen och jag kunde vara snabb mot slutet av loppet när jag lyckades bygga upp lite självförtroende – men ja, ett bra resultat för teamet i konstruktörsmästerskapet. Synd att vi inte kunde ta hem segern.
F: Som du säger, du tar det. Blev du förvånad över hur lång tid det tog att torka? Jag vet att vi såg liknande förhållanden i går i kvalet, men man skulle ha trott att det skulle ha gått lite snabbare i loppet.
CS: Ja, det är galet hur lång tid det tar här att torka. Jag vet inte, men vi fortsätter att köra varv, och du tittar på banan och den torra linjen dyker aldrig upp på vissa ställen, och den fortsätter att glida mycket. Men det är definitivt något att ha i åtanke inför framtiden eftersom den här banan är ganska unik i det avseendet.
F: Charles, det kommer att bli en frustrerande eftermiddag, när du står i pole position och följde Checo hela loppet – men du måste säga att du kämpade hela vägen till slutet. Det räckte bara inte riktigt till, eller hur?
Charles LECLERC: Ja, jag pressade på hela vägen. Jag menar, den dåliga starten satte oss på bakfoten och efter det var det ett riktigt svårt lopp efter det.
F: Vad hände i starten? Var tappade du fartfylldheten? För det såg ut som om du inledningsvis gjorde en bra start men sedan förlorade du i den andra fasen.
CL: Jag hade lite hjulspinn och förlorade prestandan där.
F: Och fysiskt, hur var loppet?
CL: Svårt! Svårt – nu en god natts sömn och vi ska göra oss redo för Japan.
F: Checo, fyra gånger vinnare av loppet. Jag tror att det måste vara bland dina bästa körningar någonsin i Formel 1, med den press du klarade av, med Charles hela vägen genom det, för att hålla bilen på banan i slutet i de torra förhållandena.
Sergio PÉREZ: Ja, det var verkligen, tror jag, min bästa. Min bästa prestation. Jag kontrollerade loppet, även om uppvärmningen var mycket svår. De sista varven var så intensiva. Jag kände verkligen… Jag kände det inte så mycket i bilen, men när jag kom ut ur den kände jag det. Du vet, jag pressade på. Jag gav allt för att vinna i dag.
F: Du är under utredning för en Safety Car-förseelse. Är du medveten om vad som hände? Jag vet att teamet sa till dig att se till att du utökade luckan – men vet du vad du gjorde för fel?
SP: Nej, jag har ingen aning om vad som händer. De sa bara till mig att jag var under utredning, så öka gapet, och det var vad vi gjorde.
F: Och naturligtvis hålla mästerskapet vid liv, naturligtvis med Max där han slutade, du tar med dig det till Japan – men med momentum på din sida.
SP: Ja, jag tror att det är trevligare för Max att få det i Japan, och för teamet. Det skulle vara väldigt speciellt för Honda. Så, ja, på det hela taget en fantastisk dag.

PRESSKONFERENS
Q: Checo, vilket lopp, du har precis lett varje varv i Singapores Grand Prix. Hur bra känns det?
SP: Det kändes jättebra. Det var en så bra start, först och främst, vilket verkligen var bra, du vet, att verkligen göra den första… Jag kände i princip att jag hade loppet på den första sektionen, på Inters, under kontroll. Jag kunde verkligen göra det som Charles gjorde och öppna upp luckan. Det var viktigt att se till att vi hade bra däcklivslängd. Jag förväntade mig ärligt talat att banan skulle torka upp tidigare än vad den gjorde. Jag tror att om George inte var där ute skulle det vara många fler som åkte tidigare. Men samtidigt var det ett så knepigt lopp. Jag tror att nycklarna till loppet i dag var att kontrollera tempot på Inter, ha bra fart när vi behöver det, och den andra var att överleva på slicks i början, eftersom vi hade extremt dåliga förhållanden. Jag tror att folk ibland, när de tittar på dig, underskattar hur svårt det är och hur lätt det är för oss att göra ett misstag. Vi åkte i princip till några få ställen där det var ordentligt fuktigt, ordentligt blött och det var super, super knepigt, att göra ett misstag. Jag hade många stunder, så först och främst är jag verkligen glad att jag avslutade loppet. Men för det andra, att vinna det här loppet. Det är något alldeles speciellt.
F: Du sa tidigare att du tycker att det här är din bästa körning i Formel 1. Vad gjorde den här körningen så speciell?
SP: Jag tror att det var så intensivt, du vet? Att hålla Charles bakom sig, särskilt efter omstarten, när uppvärmningen var superhård och vi körde i princip… halva banan var på den torra sidan men den andra halvan var tillräckligt bra för Inters – och vi var på den slimmade. Så för att inte göra något misstag och kontrollera Charles, som var riktigt stark i de tidiga faserna. Men sedan tror jag att det tempo jag hade under de sista varven var riktigt starkt, för att i princip kunna ha det var riktigt, riktigt starkt.
FRÅGOR FRÅN GOLVET (TILL SERGIO PÉREZ)
F: (Alex Kalinauckas – Autosport) Checo, du är under utredning för säkerhetsbilsbrottet. Vad hände där ur din synvinkel? Och vad har du berättat för stewards?
SP: Ja, jag tror i princip… Jag är ganska säker på att det inte är något med det, för det var lite missförstånd med Bernd. På de ställen där jag kunde hålla jämna steg med honom var han super långsam; på de ställen där jag inte kunde hålla jämna steg med honom var han snabb. Så det var lite missförstånd där. Men ja, jag tror inte att dessa förhållanden är normala. Så det är fullt förståeligt att förhållandena som vi befann oss i, som vi ställdes inför, särskilt den sista sektorn, var supertungt. Så ja, jag förväntar mig nu inga ytterligare åtgärder i det avseendet, eftersom stewards var nöjda med min förklaring och de förstod den.
Q: (Adrian Rodriguez Huber – Agence EFE) Checo, grattis. Hur angelägen var du om att få denna fjärde seger och Formel 1? Och hur glad är du nu efter att ha hört alla dessa människor sjunga Cielito Lindo? Jag tror att du pratade med din son. Kan du ge oss några förklaringar?
SP: Ja, jag är jätteglad. Den här segern är verkligen speciell för mig, för jag har haft det lite tufft de senaste tävlingarna. Och jag menar, självklart gör medierna i Formel 1 det extremt, mycket större, kanske för att jag bara är mexikan och om jag inte är två lopp i rad på pallen så har jag en sämsta säsong någonsin och Red Bull borde släppa mig och allt sånt där som man får se. Och ja, det är bara trevligt att få den där segern och ja, det är ingen påminnelse för någon om hur bra jag är. Men det är alltid bra att kunna göra den här typen av prestationer. Och ja, det är bara att fortsätta, du vet, vi fortsatte att jobba riktigt hårt.
F: (Alex Kalinauckas – Autosport) Checo, efter den andra omstarten med säkerhetsbilen när du körde på slicks, klagade du på problem med körbarheten i och utanför kurvorna. Kan du förklara vad som hände där? Och hur kom det upp?
SP: Ja, jag tror att det är precis som jag sa tidigare, du vet, när du precis har förlorat all din temperatur bakom säkerhetsbilen, och du kör med ett slicksdäck genom en våt fläck är det verkligen svårt, du vet. Du är bara en passagerare. Och folk förstår verkligen inte hur svårt det var för oss där ute i dag under dessa förhållanden. Vi kämpade lite med körbarheten, så det är något vi måste arbeta med. Det fanns några tillfällen då motorn gjorde något som vi inte förväntade oss. Så ja, några saker att förstå därifrån.
PRESSKONFERENS
Q: Charles, du har också gjort ett strålande arbete, även om du säkert känner dig lite frustrerad. Känns det här som 2019 igen?
CL: Nej, nej, varje lopp har en annan känsla. Men frustrationen finns där, uppenbarligen. Jag menar, tempot var riktigt bra i dag. Tyvärr hade vi en dålig start och från det ögonblicket och framåt var vi lite på efterkälken. Jag försökte sätta ganska mycket press på Checo. Men ja, man överhettar däcken ganska snabbt och sedan tappar man lite. Så det var väldigt svårt att alltid hålla sig på Checos växellåda. Men prestandan var där. Jag tror också att de val vi har gjort i dag var de rätta. Och som jag har sagt tidigare i helgen, nej, jag vill använda de här sista tävlingarna för att vi ska bli bättre på utförandet av loppet, särskilt, och jag känner att det är ett steg framåt i helgen. Vi måste ta andra steg framåt. Men det är ett bra steg i rätt riktning. Och det är jag nöjd med. Men naturligtvis frustrerad över andraplatsen i dag.
F: Du har sagt att det handlade om starten. Kan du berätta för oss vad som hände på de första 200 metrarna?
CL: Tja, jag vet inte riktigt ännu, om det är jag som gjorde fel på det sätt jag gör saker och ting eller om det är något annat, vi måste analysera det. Det enda jag kände är att jag hade lite lite hjulspinn och tappade det och jag såg att Checo hade en fantastisk start. Så ja, det var så det gick. Men det är så här.
F: Bilen verkade leva upp på slicks under andra halvan av loppet. Så du hade mer fart än Checo vid den tidpunkten?
CL: I början, ja, men jag tryckte på ganska mycket. Och sedan under de sista 10 varven tror jag att han började dra ifrån igen. Men på det hela taget tycker jag att prestandan var bra även på inters, det är bara det att det uppenbarligen inte var supervåt, så däcktemperaturerna kommer att gå ganska högt och då förlorar jag ganska mycket grepp när jag var bakom honom. Men efter Safety Car kommer vi alltid att vara ganska starka. Men jag tror att det också finns saker som vi kan analysera från det här loppet eftersom Red Bull verkar vara väldigt, väldigt bra efter sex, sju varv. Vi är väldigt, väldigt bra under de första sex, sju varven. Och vi kommer att titta på det.
F: Just det. Bra jobbat för er. Och Carlos kommer till dig nu. Det ser ut att bli ett lite ensamt lopp för dig. Hur tufft var det?
CS: Ja, det var tyvärr ganska ensamt för mig eftersom jag helt enkelt inte hade tempot. I dag på det intermediära däcket förlorade jag mycket på vägen till Charles och Checo. Jag kunde inte hålla jämna steg med honom. Jag kämpade ganska mycket på de här däcken. Jag tror att jag förlorade en hel del på framsidan och jag hade många moment, många låsningar på framsidan, och varje moment här kostar dig självförtroende och kostar dig förmågan att återfå farten. Ja, vid ett tillfälle var jag tvungen att slå mig till ro lite och återfå förtroendet eftersom jag inte kunde hänga med och när förtroendet återfanns på slicken och under de sista 10-15 varven. Jag lyckades vara snabb men det var alldeles för sent.
F: Okej, snabb i slutet, du gjorde också en bra start. Berätta bara om den och hur du körde till kurva 1 med Lewis Hamilton?
CS: Det var en bra start. Jag tror att den är så bra som den kan bli i vått väder för att vara ärlig, för det kändes som att jag och Checo drog iväg tillsammans och ja, jag kunde få Lewis och sedan försökte han uppenbarligen att få mig runt utsidan, men du kommer inte att få mig runt utsidan så lätt, nej, eftersom det är lite av mitt hörn på den punkten och jag är glad att vi inte hade några problem med bilen eller åtminstone kändes det inte så och vi kunde behålla positionen och sedan handlade det bara om att förvalta luckan till honom eftersom det stod klart för mig att jag var tvungen att ta för stora risker för att hinna med killarna framför för att hinna med dem.
F: Det här är första gången vi har haft två Ferraris på pallen sedan Miami. Håller du med Charles om att teamet har genomfört en bra tävlingshelg, på din sida av garaget?
CS: Ja, ja, det är goda nyheter att se att loppet var väl genomfört på båda sidor. Det finns fortfarande saker som jag är övertygad om att vi måste fortsätta att förbättra och göra bättre. Men teamet tar enorma steg framåt. Och vi lär oss av varje situation. Och som Charles sa, du vet, de här fem sista loppen, eller de här sex sista loppen med det här medräknat, de kommer att bli en bra förberedelse för oss för att vara bättre i fronten nästa år, för det är tydligt att bilen finns där, förarna vi finns där, vi behöver bara fortsätta att förbättra utförandet och närhelst vi har möjligheter, utnyttja dem.
FRÅGOR FRÅN GOLVET
Q: (Niharika Ghorpade – Sportskeeda) Carlos, normalt sett är blandade greppförhållanden en av dina starka sidor. Bortsett från däcken, var det banans fysik och de intermittenta förhållandena som bidrog till att du tappade förtroendet för tempot?
CS: Jag känner inte att banan är fysisk överhuvudtaget, det brukar vara varmt i bilen, men det här är inget problem eftersom det är mycket mindre fysiskt, det var bara en fråga om rent, rent tempo och självförtroende. Jag tror att självförtroende är nyckeln här och när du har ett par ögonblick så blir det snöboll och då måste du ta lite mer marginal och då börjar du tappa extra tempo jämfört med andra banor för nästa gång kan du hamna i väggen och du kan se ut som en idiot, eller hur? Så det är en självförtroendefråga som jag kommer att arbeta med, jag kommer att titta noga med mina ingenjörer för att se vad jag kunde ha gjort bättre, vad vi kan göra i den här typen av förhållanden, för som du sa, det är en av mina starkaste sidor som förare. Och jag tror att det bara kommer att vara en engångsföreteelse.
Q: (Adrian Rodriguez Huber – Agence EFE) Carlos, vi vet att du alltid förväntar dig mer. Jag vet inte om du är lite arg på grund av det eller om det var en punkt där Lando kom nära dig. Jag vet inte om du var nöjd med att vara på tredje plats eller hur känner du dig inför detta?
CS: Nej, jag tror inte att jag kan vara nöjd för jag önskar att jag kunde ha satt lite press tillsammans med Charles och Checo och vi kunde ha varit båda där uppe för att leka lite med Checo men idag hade jag helt enkelt inte farten och det är något som jag måste titta på. Det är därför jag inte alls är nöjd, för det är normalt sett förhållanden där jag normalt sett är ganska snabb och normalt sett genomför bra lopp. Vid en viss punkt var jag tvungen att slå mig till ro lite eftersom det inte var värt att ta några risker eftersom jag var P3 med tio sekunder bakom och tio sekunder framför och vid den punkten måste man också ta med sig P3 för laget, nej, istället för att pressa lite för mycket och göra ett misstag. Så ja, något att titta på men jag är naturligtvis inte nöjd och jag kommer att titta på det här loppet med en bra analys och komma tillbaka starkare i Suzuka.
Fråga: (Alex Kalinauckas – Autosport) Charles, om perioden efter den andra omstarten på slicks efter den andra säkerhetsbilen när du var riktigt, riktigt nära att få tag på Checo, och du var väl inom DRS-området. Sedan hade du ett par stunder i kurva 16. Jag undrar om du kunde berätta för oss om det och om det verkligen var att förlora DRS som avslutade din jakt?
CL: Jag blev ganska överraskad för så fort jag förlorade DRS tror jag att det var exakt vid den tidpunkt då Checos däck började fungera ordentligt och tyvärr förlorade jag det lite grann. Men ja, innan dess var allting verkligen på gränsen, med den smutsiga luften i förhållanden som dessa betalar man för minsta misstag stort. Så jag gjorde få misstag, jag försökte bara vara så nära som möjligt eftersom jag i princip var tvungen att göra omkörningar på raksträckan. Jag kunde inte riktigt gå in i bromszonen och bromsa senare eftersom jag inte riktigt visste hur banan var på insidan och jag ville inte ta den risken. Jag hade ett varv där jag var riktigt nära och jag tänkte faktiskt på att gå in på insidan och bromsa senare men för mig var det inte värt det så jag väntade bara på rätt tillfälle. Det kom tyvärr inte i slutet.
F: (Laurie Vermeersch – F1only.fr) Charles, och om de här sista tio varven, låt oss säga, vad hade du för inställning? Var du så trött att du inte kunde kämpa längre? Vad var din inställning vid denna tidpunkt?
CL: Nej, man kämpar till slutet. Jag visste att Checo uppenbarligen var under utredning, min ingenjör hade berättat det för mig, så jag tryckte på och så fort han sa till mig att Checo är 5,1 sekunder före, så handlade det bara om att föra bilen till slutet. Förhållandena var riktigt, riktigt knepiga och som Carlos sa är det väldigt, väldigt knepigt att köra bilen och som Checo också sa kan det vara väldigt lätt att göra misstag. Så så fort jag visste att det var fem sekunder kvar, körde jag bara hem bilen.
F: (Muhammad Pratama Supriyadillah – Motorsport.com) Charles, du sa att Checos däck började fungera ordentligt, men samtidigt var det ett par gånger som han låste sig. Jag tror att det är som en chans för dig att köra om, men vad är det som gör det svårt för dig att köra om Checo vid de här uppslagen?
CL: Tja, jag var tyvärr inte tillräckligt nära när han hade de där uppslagen. Jag tror inte att det särskilt berodde på hur redo hans däck var. Jag tror att han gjorde några misstag i början, vilket är normalt i de förhållandena, men ja, jag var inte tillräckligt nära för att faktiskt försöka köra om tyvärr.
Q: (Alex Kalinauckas – Autosport) Charles, om vi bara går tillbaka till starten, så ser det ut som om du och Checo reagerade ganska lika, sedan med hjulspinnet, vi har sett ett par gånger att Ferrari i vått väder i år inte har börjat bra… jag tänker tillbaka på Imola. Kändes det likadant? Och om du hade lett den första etappen på inters, hade resultatet i dag kanske varit annorlunda?
CL: Återigen, jag tror att spårpositionen i Singapore är riktigt, riktigt viktig och för att vara ärlig så kändes det som om vi hade ett riktigt bra tempo idag. Men med det sagt är det vårt ansvar att göra en bra start och idag har Red Bull varit bättre än oss på det. Men jag tror inte att det är en tendens för oss dock. Jag tycker att Carlos gjorde en bra start idag så vi ska titta på min sida och försöka göra den bättre.
Slutar