DRIVERS

1 – Max VERSTAPPEN (Red Bull Racing), 2 – Charles LECLERC (Ferrari), 3 – George RUSSELL (Mercedes)

INTERVJUER PÅ BANAN

(Ledd av Martin Brundle)

Fråga: Max, grattis till din femte seger i rad, din 31:a i Formel 1. Du är ostoppbar för tillfället.

Max VERSTAPPEN: Ja, vi hade ett fantastiskt lopp. På varje blandning var vi snabbast. Och deg var väldigt bra, så vi hade en riktigt bra racerbil. Jag kontrollerade bara luckan i slutet, men sedan kom förstås säkerhetsbilen ut. Tyvärr fick vi ingen omstart. Men på det hela taget hade vi återigen en riktigt bra dag.

F: Ta oss igenom de första varven, du tog sex platser totalt i loppet och några av dem ganska snabbt.

MV: Ja, starten var mycket bra. Jag hade en ren chicane. Och sedan kunde jag snabbt, du vet, komma tillbaka till min rytm och ta mig in på andra plats. Och ja, vi bara… Det var riktigt bra på däcken och det var riktigt roligt att köra i dag, även om det var ganska tufft där ute. Men ja, det var en bra dag för oss.

F: Ja, det är anmärkningsvärt att det blir din första gång på den här härliga pallen!

MV: Ja, det tog lite tid att stå på en sådan här fantastisk pall, men till slut vann vi den.

F: Charles, andraplatsen, var det lite frustrerande för dig? Och särskilt i slutet, och du var klart angelägen om, som många andra, att tävla igen.

Charles LECLERC: Ja, jag menar, slutet var frustrerande. Jag önskar att vi kunde ha slutat tävla, men tyvärr så var vi tvåa på den platsen, nej, på grund av det som hände innan. Så det är en skam. På det hela taget gav jag allt i dag. Jag önskar att jag kunde ha vunnit inför de fantastiska tifosi vi har här, men jag kunde helt enkelt inte idag.

F: Du gjorde ett tidigt stopp under den virtuella säkerhetsbilen. Var det bara för att göra något annorlunda mot Red Bull för att täcka upp för deras tempo?

CL: För att vara ärlig visste vi inte vad de skulle göra bakom, så vi tog det valet.

F: Och ni var nöjda med det?

CL: Ja, vi slutade förstås på P2, så jag är inte extremt nöjd med loppet, men vi ska jobba på det.

F: Och vart kan du ta vägen härifrån? Var kan du hitta den extra fart som behövs för resten av säsongen?

CL: Jag vet inte. Jag tycker att tempot var ganska starkt idag. Vi får titta på det men jag tycker att vi var ganska starka men, ja, det räckte inte till.

F: George. Grattis, ännu en pallplats för dig och en riktigt solid körning. Du måste vara riktigt nöjd med det?

George RUSSELL: Ja, tack. Jag tror att jag sa på radion till teamet att det spelar ingen roll om vi är snabba eller långsamma, vi fortsätter att få dessa pallplatser. Tyvärr var vi den här helgen definitivt inte där vi ville vara som team, men vi kan ändå se tillbaka på dessa tre lopp – två pallplatser och en P4. Vi måste vara nöjda med det.

F: Du satte på de hårda däcken och på något sätt fick du dem att fungera. De var inte idealiska i dag.

GR: Jag menar, vi var tvungna att göra något annorlunda om vi ville slåss med Max och Charles, men tyvärr var de helt enkelt för snabba för oss idag. Jag är glad att vi försökte något, det är vad vi måste göra i den position vi befinner oss i just nu.

F: Du bär naturligtvis stolt unionsflaggan. Det har varit en tid av stor sorg och eftertanke i Storbritannien och runt om i världen efter Hennes Majestät drottning Elizabeth II:s död.

GR: Absolut. Det är en otroligt sorglig tid runt om i världen och för det brittiska folket, men vilket liv och vilket liv som bör firas.

PRESSKONFERENS

Q: Ännu en stormig körning från dig Max, många gratulationer och äntligen fick du uppleva pallen här på Monza. Hur var det där uppe?

MV: Umm, ja, vi hade en fantastisk utsikt. Det är ett… Det är ett trevligt område, du vet, att stå på.

F: Bra stämning? Det var många nödraketer…

MV: Ja, atmosfären för mig var inte fantastisk. Men den är vad den är.

F: Okej. Berätta för oss om din ras. Du sa igår att din vingnivå skulle hjälpa dig mer under loppet än under kvalet. Var det så?

MV: Jag tror det, ja. Jag menar, idag var det väldigt varmt och vi kunde verkligen ta hand om våra däck. Det hjälpte förstås mycket att jag hade ett bra första varv och kunde köra om de flesta bilarna innan de hamnade i, låt oss säga, ett DRS-tåg. Och ja, från och med nu kändes i princip båda däcken bra och jag kunde förlänga det första lite. Och även på Mediums fungerade allting riktigt bra.

F: Blev du överraskad av hur snabbt du kom in på framsidan?

MV: Tja, jag menar, man vet aldrig vad som kommer att hända före första kurvan, eller hur? Men ja, det fungerade riktigt bra för mig.

F: Något annat som du kunde ha gjort annorlunda idag? Frestades du av att gå i depå under VSC-perioden som Charles?

MV: Ja, de berättade för mig motsatt Charles, så det kunde ha gått åt båda hållen, antar jag.

F: Max, du har vunnit fem lopp i rad. Berätta för oss hur det är att rida på denna framgångsvåg?

MV: Ja, jag menar, det är naturligtvis fantastiskt vad vi upplever inom teamet. Jag tycker att vi har ett fantastiskt år. Och det är viktigt att njuta av det också. Jag tror att vi har haft många olika utmaningar på olika typer av banor och nu verkar bilen verkligen fungera på alla banor. Och ja, vi är oerhört nöjda.

F: Har du upplevt något liknande tidigare i din karriär, och jag inkluderar karting i det?

MV: Ja, mitt sista år i karting. Men det är väldigt annorlunda när det gäller känslor. Vid den tiden är målet Formel 1, så naturligtvis njuter man av det man uppnår, men man tänker också att det är en så lång väg kvar innan man når Formel 1. Så det är en lite annorlunda våg av spänning och vad man känner. Men det sista året i gokarting var trevligt också.

F: Charles, vi kommer till dig härnäst. Du vann inte, men du fick ett underbart mottagande av tifosi på podiet. Hur känslosamt var det där uppe?

CL: Det är alltid otroligt. Sedan, som du sa, när jag startade från pole position ville jag vinna. Och det gjorde vi inte. Så det är lite… ja… inte den bästa dagen, men podiet gör det mycket bättre.

F: Var det något du kunde ha gjort annorlunda för att stoppa Max?

CL: Ärligt talat tror jag att det första valet var att stanna under den virtuella säkerhetsbilen. Jag tror att vi alla var tveksamma. Jag tror att om jag inte hade gjort det hade Max gjort det. Det var lite olyckligt, för mitt i depåbanan hade vi den virtuella säkerhetsbilen som slutade, så vi fick inte alla fördelar av att stanna i det ögonblicket. Och från och med det ögonblicket var vi lite på efterkälken – men ja, det är så här det är.

F: Det var en radiodiskussion vid ett tillfälle under loppet där du blev ombedd att inte kortväxla. Kan du förklara varför det var så?

CL: Nej, jag hade ett lite konstigt beteende vid utgången av kurva 5 på guppet där och så vi försökte bara lista ut det och försöka att inte få det här lilla problemet. Det kostade inte mycket tid men det var inte så bra att köra.

F: Charles, jag vill bara se på den större bilden. Du var närmare Red Bull här än du var på Spa. Tar du med dig någon uppmuntran från den här tävlingshelgen när det gäller bilens tempo?

CL: Ja, precis. Efter Spa tror jag att vi var ganska oroliga. Vi låg väldigt, väldigt långt ifrån varandra i kvalet men också i racetempot, jämfört med Red Bull. Jag tror att vi i helgen har arbetat hårt, särskilt FP1 och FP2, och försökt testa olika riktningar för den här bilen och det var bättre. I går kämpade vi om pole position, vilket var en överraskning. I dag var tempot också mycket, mycket bättre. Vi får inte heller glömma att vår bil kanske inte är den bästa för den här typen av banor – men jag tycker att det var en positiv helg överlag.

F: George, nu kommer du till dig själv, din sjunde pallplats för säsongen. Vad hade du för förväntningar inför loppet?

GR: Jag tror att Max och Red Bulls prestationer låg i linje med våra förväntningar, särskilt inför helgen. Men jag tror att Ferrari, och särskilt Charles, överraskade oss lite med hur starka de presterade. Jag trodde att vi kanske hade en halv chans att slåss med Charles i dag, men han visade riktigt stark fart. Och det var bara ett ganska långt och ensamt lopp om jag ska vara ärlig. Vår bil presterade verkligen inte på bästa sätt på den här banan. Jag tror att vi har en bra idé om varför det är så, och är på sätt och vis glada över att de här banorna med låg downforce och höghastighetskretsarna ligger bakom oss nu.

F: Du talar om att slåss mot Charles. Ni var sida vid sida när ni gick in i kurva 1. Det blev ganska tajt…

GR: Ja! Det blev ganska hårt! Vad var det för citat, var det Montoya sa i Imola 2004? ”Om du inte kunde se mig där på utsidan…”

CL: Jag vet inte – men i det sista loppet var det ganska tätt med dig också!

GR: Ja, allt var bra.

MV: Du såg honom inte, eller hur?

CL: Jag såg honom inte, med dessa nya bilar är det svårt!

MV: Självklart!

GR: Charles hade innerlinjen, och han hade rätt att trycka mig lite bredvid. Så det var den mest spännande delen av mitt lopp, om jag ska vara ärlig.

F: Du sa för en stund sedan att du tror att du förstår varför bilen fungerade som den gjorde. Får jag fråga dig om dess prestanda på det hårda däcket? Och skulle du välja den blandningen igen?

GR: Förmodligen inte, nej, om jag ska vara ärlig. Men jag tror, för att vara rättvis mot hela teamet, att vi inte riktigt planerade att använda Hard och vi tyckte inte att det var ett fantastiskt däck. Men vi kände bara att vi var tvungna att göra något annat än Max och Charles. Om vi stannade på Medium, om vi körde Soft-Medium som de planerade, skulle vi sluta bakom dem. Så det var en risk värd att ta. Men att vara på Medium skulle inte heller ha förändrat loppet.

F: Var du orolig för Carlos i slutet av loppet?

GR: Nej, inte alls, om jag ska vara ärlig. Jag tror att vi har det ganska väl täckt.

F: Vi går vidare till ett mycket annorlunda spår härnäst. Tror du att Singapore kommer att ge Mercedes en möjlighet?

GR: Mer än vad vi har sett här, det råder ingen tvekan om det. Jag tror att Singapore på pappret borde passa vår bil – men när vi ser tillbaka på gatubanorna i Monaco och Azerbajdzjan klarar sig vår bil inte så bra över guppen. Så vi är inte alltför säkra på hur det kommer att gå. Men vi måste fortsätta att driva på, fortsätta att förbättra bilen och jag är nöjd med att vi har en tydlig riktning som vi måste följa nu.

FRÅGOR FRÅN PUBLIKEN

Q: (Matt Kew – Autosport) Fråga till både Max och Charles? Kan jag få höra era tankar om säkerhetsbilsproceduren i slutet? Charles, jag antar att du ville slåss mot Max. Max, fanns det någon del av dig som önskade att det hade varit fritt fram, så att du kunde ha haft en sprint precis på slutet?

MV: Ja – men vad jag förstod var att bilen hade fastnat i växeln och att det var därför det tog så lång tid. För när bilen är parkerad där finns det naturligtvis ingen lucka där man kan trycka in bilen, jämfört med vissa andra ställen. Det var därför kranen var tvungen att komma. Och det är därför jag antar att de bara fick ont om tid. Så jag antar att det var mycket olyckligt. Normalt sett tror jag att alla vill komma i mål under grön flagg. Men ja, tyvärr hade vi bara för få varv. Men jag menar, jag hade en ny Soft också så jag var inte alltför orolig. Jag menar, även om det var en shootout på ett varv.

F: Charles?

CL: Ja, självklart ville jag verkligen att loppet skulle börja igen. Men ja, jag menar, från bilen förstod jag inte eftersom banan var ren förra gången vi körde igenom. Så jag trodde verkligen att vi skulle starta om igen. Men det hände inte. Så det kanske finns saker i bakgrunden som jag inte visste om och som gjorde att omstarten inte var möjlig.

F: George, kan vi få höra dina tankar om detta också?

GR: Det är bara racing, tror jag. Det är uppenbarligen inte alltid lätt när bilen stannar på ett obekvämt ställe. Vi vill alltid avsluta ett lopp under grön flagg men du vet, vad kan man göra? Det är bara hur spelet går till. Jag vet inte hur bilden av loppet såg ut, men jag tror inte att det skulle ha förändrat resultatet, i vilket fall som helst. Vad som dock är tydligt är att de här tävlingarna med ett stopp, minimal däckspridning, de verkar inte erbjuda så mycket av ett spännande lopp – men jag vet inte, jag har uppenbarligen inte sett hur loppet såg ut bakom oss.

Q: (Ronald Vording – motorsport.com) Till Max och George: Ni känner båda två Nyck de Vries ganska väl. I dag gjorde han sin Formel 1-debut och slutade på P9 så han fick några poäng. Jag tror inte att ni har sett så mycket av honom i bilen, men vad tycker ni om den prestationen? Och visar det att han förtjänar en heltidsplats i det här startfältet?

MV: Jag såg honom slåss framför mig när han försvarade tiondeplatsen vid den tidpunkten. Och, ja, för Nyck att hoppa in och leverera den här prestationen är definitivt… du vet, det är inte lätt alls. Jag tycker att han gjorde ett bra jobb utifrån det jag såg, även när det gäller att försvara. Han höll sig bara lugn, gjorde inga misstag och jag är väldigt glad för hans skull att han tog poäng. Det är naturligtvis imponerande i ditt första lopp,

F: Tyckte du om den holländska raden på startfältet?

MV: Ja, lite oväntat, eller hur? Vi pratade om det i går kväll. Jag känner honom mycket väl. Han är en god vän till mig.

F: George?

GR: Ja, han gjorde uppenbarligen ett utmärkt jobb och ja, imponerande. Under hela vår kartingkarriär – vi tre tävlade mot honom – kände vi honom väl, och han var alltid en av de allra bästa och det råder ingen tvekan om att han förtjänar en ny plats i Formel 1. Så det är så sporten är. Ibland finns det 20 förare och alla får inte en chans, men nu har han verkligen bevisat allt han måste.

F: (Niharika Ghorpade – Sportskeeda) Charles, VSC-perioden varade bara en del av ditt depåstopp. Tror du att du kanske kunde ha slagit Max om den hade varat längre om den hade varat längre? Och till de andra två förarna: Tror du att säkerhetsbilsreglerna som finns behöver justeras efter det som har setts?

CL: Ja, jag tror att vi först måste titta på hur mycket vi förlorade. Jag tror att det kommer att ha varit mycket, mycket svårt ändå. Vi skulle förmodligen ha haft lite mer marginal till Max bakom och kanske hade vi bara gett en chans att avsluta loppet på medium, vilket inte var en möjlighet eftersom Max var för nära med dessa färska däck så vi visste att vi bara måste stanna innan han hann ikapp oss, så ja, det var så.

MV: Jag tror att jag just förklarade vad som hände med bilen som fastnade i växeln, det tog för lång tid och man fick slut på varv, och sedan var de fortfarande tvungna att göra sig av med några bilar däremellan som sedan… man behöver dem för att komma ikapp. Vi fick slut på varv, de behövde förlänga loppet men det är inte möjligt.

GR: Ja, samma sak. Du kan inte förlänga loppet. Efter Abu Dhabi hade vi en del diskussioner om att loppen skulle sluta under säkerhetsbilen. Jag tror att vi tittade på varje enskilt lopp sedan 1998 och det har hänt tio gånger. Kanske är det fel, citera mig inte för det, men det kanske är värt att titta på. Men man kan inte förlänga loppet utan att det räcker, så det är bara så det är.

F: (Aaron Dekkers – Racing News 365) Max, jag skulle vilja ställa en annan fråga om Nyck de Vries. I går hade vi kontakt med honom och han berättade just att han till och med inte kunde sova i natt, han var så nervös. Strax före loppet såg jag att du skulle gå till honom efter nationalsången. Vad sa du till honom?

MV: Först och främst, njut av det och tänk inte för mycket på det, stressa inte för mycket. Jag minns min första… det händer så snabbt allting, men jag tror att det är mer troligt om du bara säger till dig själv att vi får se vad som händer i stället för att verkligen stressa upp dig. Jag behöver en bra start. Jag behöver ett bra första varv. Man ska inte tänka på det och jag tycker att han hanterade allting riktigt bra förstås. Men ja, det är trevligt. Vi känner varandra riktigt bra så det var bara ett snabbt litet motivationstal.

F: George påminde det om Bahrain 2020? Är det som Nyck gick igenom den här helgen dina erfarenheter med Mercedes?

GR: Jag tror att det förmodligen var tuffare för honom än för mig, för jag var uppenbarligen en heltidsförare då, och det var lika bra för honom att hoppa från Aston Martin på fredagen till en Williams; det är en annorlunda bil, sittpositionen är annorlunda. Jag minns att när jag testade med Mercedes, Force India på den tiden och körde F2 tog det ganska många varv bara för att vänja sig vid den annorlunda känslan av hur bilarna reagerade. Som sagt, det finns inte mycket mer att säga; att ta poäng i din debut i en Williams är utan tvekan ganska spektakulärt.

Fråga: (Matt Kew – Autosport) Max, jag vill inte lägga ord i din mun, men vid Nederländernas Grand Prix var det uppenbarligen kontroverser om fans som använde nödraketer. Du har haft det i dag; det blev utbuning under hymnen, utbuning mot dig. Vad tyckte du om det och Charles, skulle du vilja lägga till ditt perspektiv på tifos i dag?

MV: När det händer talar naturligtvis alla med mig om det, med buandet och sånt. Men i slutändan är jag här för att försöka vinna loppet vilket gjort. Vissa människor kan naturligtvis inte uppskatta det, men det beror naturligtvis på att de är mycket passionerade fans av ett annat team. Och det här är vad det är. Det kommer inte att förstöra min dag. Jag njuter bara av ögonblicket.

CL: Jag tror inte att någon tycker om att bli utbuad och jag tycker inte att det ska ske. Det var allt. Men när det gäller bloss, tycker jag personligen att det är okej när det används kanske före formationsvarvet eller varven till startfältet eller något. Men ibland under loppet kan det vara lite förvirrande för oss. Men det är som det är. Efter den rutiga flaggan var det lite grann men för mig var det inte alltför störande.

Q: (Matt Kew – Autosport) Charles, den här säsongen har det uppenbarligen varit mycket fram och tillbaka mellan vad allmänheten har sagt om Ferraris strategi och hur teamet eller försvarar den. Kan du bara spika ner det i dag? Jag vet att du har sagt att det kunde ha vänt på huvudet när det var rätt att köra in i depå under VSC eller inte, men är du nöjd med det beslutet eller är du inte nöjd med det beslutet?

F: Ja, jag tror att om man ser på vår säsong som helhet så har det säkert skett misstag och vi måste bli bättre. Om idag var ett tydligt misstag tror jag inte det eftersom det bara var vårt val och när man ser tillbaka på det kan man bara inte förutsäga när VSC kommer att sluta. Om jag inte hade stannat hade Max gått till pitten och han hade haft samma problem som jag. Så det finns inget att skylla på någon där. Jag hade bara lite otur och missade förmodligen lite fart också.

F: (Ronald Vording – Motorsport.com) Max, i början av året var du inte riktigt nöjd med bilens framsida, särskilt i Monaco, en gatubana. Nästa är ganska intressant i det avseendet: Singapore med många 90 graders kurvor. Ser du det som ett bra test av bilen eller är paketet så mycket bättre att det inte kommer att bli några problem?

MV: Jag förklarade tidigare: eftersom bilen var mycket överviktig var det bara fel plats på bilen som också var överviktig, så det var därför den bara understyrde mycket mer och var benägen att låsa fronten. Så jag tror inte att det kommer att bli något problem i Singapore, men vi kanske stöter på andra saker. Vi har inte varit där på ett tag, det är normalt sett en ganska ojämn bana, så vi behöver bara jobba på inställningen, se hur bilarna reagerar på ojämnheterna och försöka köra så fort som möjligt.