FÖRARGRUPP 1: Kevin MAGNUSSEN (Haas), Fernando ALONSO (Alpine), Yuki TSUNODA (AlphaTauri), Nicholas LATIFI (Williams), Sebastian VETTEL (Aston Martin)
F: Yuki, vi börjar med dig. Lokal hjälte. Hur förväntansfull är du inför ditt första japanska Grand Prix?
Yuki TSUNODA: Ja, det är fantastiskt. Så fort jag landade på flygplatsen var det mycket folk, även runt hotellen. Jag gick till läktarna i morse för att filma lite med Netflix-killarna, och jag tror att även det, jag tyckte att det var mycket folk, trots att de begränsade biljetterna på torsdag. Hittills har det varit fantastiska dagar, definitivt de bästa dagarna jag har haft, definitivt, definitivt i Formel 1. Jag ser bara fram emot helgen.
F: Du har gått ut Suzuka Racing School, kan du dela med dig av några av dina minnen från racing här på banan?
YT: Ja, jag körde en Formel 4, jag tror att det var för fyra år sedan. Jag körde här och förra gången i Suzuka vann jag här – så det är goda minnen, det är definitivt ett bra sätt att vara här i Suzuka. Jag körde här på 2m06s – 2m07s, så det är 40 sekunders skillnad. Så det är mycket olika. Och även i simulatorn kände jag att det hände mycket snabbt, mycket snabbare än när jag brukade köra. Så jag gillar verkligen Suzuka, som jag sa, jag har kört här sedan 2016. Och jag körde här mer än 10 000 varv eller vad som helst. Så jag har lärt mig många knep – men samtidigt, som jag sa, är det mycket annorlunda när jag kör en Formel 1. Så jag behöver en bra uppbyggnad, men jag tror ändå att det är en av de bästa banorna enligt min erfarenhet.
F: Bara en snabb fråga om vad som händer i Formel 1 just nu. Detta är din första FIA-presskonferens sedan det tillkännagavs att du stannar hos AlphaTauri nästa år. Känner du dig redo att leda teamet 2023? Borde det krävas av dig?
YT: Ja. Jag tror att jag måste lära mig många saker under resten av de fem tävlingarna, från Pierre till exempel. Och jag måste definitivt minska den typ av misstag som jag gjorde i Singapore, och många saker som till exempel straff och annat. Även dessa saker är onödiga. Så dessa saker måste definitivt förbättras, men samtidigt är jag ganska nöjd med farten, särskilt på ett varv, och jag har gjort goda framsteg hittills. Så jag ska bara fortsätta på den här vägen fram till nästa år. Och ja, inför loppet tror jag att jag bara ska uppleva mer. Jag måste definitivt komma tillbaka till den normala rytmen eller goda rytmen, som jag hade under första halvan av säsongen. Och jag tror att det här är ett bra tillfälle att hitta tillbaka till rytmen. Eller, det måste jag göra. Så ja, men jag tror att jag fortfarande lär mig, det finns mycket att lära, mycket att lära, men jag verkar ha ganska gott självförtroende för att göra det.
F: Fernando, du har vunnit på Suzuka två gånger tidigare, vad är det som gör den här platsen så speciell?
Fernando ALONSO: Jag vann en gång! 2006… bara en gång… men jag vann i Fuji också. Det här stället ja, jag tror att alla älskar Suzuka. Kombinationen av höghastighetskurvor och lite bankning i kurvorna gör att känslan blir väldigt speciell. Fansen är så passionerade här. Så hela helgen är en stor grej. Och ja, jag ser fram emot att med årets bilar njuta av framför allt höghastighetskurvorna.
F: Du får alltid fina gåvor från fansen här. Vad är det mest galna du har fått hittills?
FA: Ha! Jag har fått den här frågan förut och jag är inte säker på att jag har minnet för tillfället för att hitta något – men jag är säker på att det kommer att bli vilt under helgen vid något tillfälle och jag kommer att försöka att lägga allt i garaget så här, så att ni också kan njuta av det.
F: Det har varit ett tufft sista par lopp för dig, du har utgått från både Monza och Marina Bay. Var det ett liknande problem båda gångerna?
FA: Nej, det var olika problem. Vi har drabbats ganska hårt när det gäller tillförlitlighet i år. Vi har förlorat många poäng. Och tyvärr är vi nu i den här kampen med McLaren, några poäng bakom, och ja, förhoppningsvis kan vi ha normala fem lopp nu och avsluta på en hög nivå. Men ja, det har varit vår svagaste punkt i år.
F: Hur ser du på kampen med McLaren? Förväntar du dig att den kommer att gå ner till det sista loppet?
FA: Jag tror det. Jag tror att det kommer att finnas några helger där vi kan ta några fler poäng än dem. Vissa andra kommer vi att få färre poäng. Jag tror att Singapore stod ut eftersom det var en stor förlust av poäng där. Men jag tror att det kommer att vara väldigt, väldigt tajt fram till Abu Dhabi.
F: Kevin, grattis på födelsedagen i efterskott. Du fyllde 30 år i går, vad har du gjort?
Kevin MAGNUSSEN: Ingenting egentligen! Vi var i Tokyo, jag och min sjukgymnast, så det var ganska lugnt egentligen, vi åt lite sushi och tittade på en film. Inte särskilt spännande.
F: På tal om spännande, hur spännande är det för dig att vara på Suzuka i helgen?
KM: Ja, det är alltid kul att vara här. Det har varit ett par år nu. Och, du vet, det är verkligen en av de bästa banorna som jag känner till. Så jag ser fram emot att komma tillbaka dit i en Formel 1-bil igen. Förhoppningsvis kan vi få en stark helg.
F: Ja, en stark helg, förhoppningsvis den här helgen. Kan vi få dina reflektioner om Singapore? Både kvalet och vad som hände i loppet?
KM: Ja, jag menar, det var en bra lördag. Kvalet var hyggligt, du vet, det började i en sorts mellanliggande förhållanden, och sedan torkade det upp. Och vi hade den här skjutningen i slutet av Q3 på slicks på den här fuktiga, blandade banan, vilket var riktigt, du vet, kul. Vi fick ett hyggligt kval, men i loppet var det ännu en… du vet, vilda förhållanden, blandade förhållanden. Och ett av de där loppen där jag tror att alla har en möjlighet att ta poäng och det gjorde vi inte, så det är en besvikelse. Jag fick en fruktansvärd start, förlorade många positioner och skadade sedan min framvinge. Så jag fick den svart-orange flaggan, var tvungen att åka och byta framvinge och satt liksom fast där resten av loppet.
F: Haas ligger nu tre poäng bakom Aston Martin i konstruktörsmästerskapet, hur ser du på den kampen?
KM: Det är tufft, för vi kämpar lite för att ta poäng för tillfället. Så även om det inte är så många poäng mellan oss team där nere är det svårt att gå och ta dessa poäng och slå det andra teamet. Så ja, vi kommer att ha en chans och jag tror att vi går in på några banor som borde vara bättre för oss. Så ingen har gett upp att slå dem. Vi har legat på P7 i konstruktörsklassen under större delen av året. Och det skulle vara en fantastisk position att få, du vet, efter ett par säsonger där Haas hade varit det sista teamet i konstruktörsmästerskapet, att kunna vara riktigt häftig och hoppa några placeringar. Så det är vad vi ska försöka.
Fråga: Nicholas, det är första gången du tävlar på Suzuka. Vad ser du mest fram emot?
Nicholas LATIFI: Jag tror att jag bara vill uppleva banan för första gången. Jag menar, jag har självklart hört så många bra saker om banan från olika förare, jag har sett tävlingarna här, självklart i många år. Men ja, de två föregående åren har jag inte haft någon erfarenhet av att komma hit. Så, du vet, på kalendern i år, både Singapore och Japan, första gången, var de banor som jag, låt oss säga, med undantag för att få mitt hem grand prix, var de banor som jag såg mest fram emot. Jag gick runt på banan i morse och det är lite annorlunda att vara där personligen än när man ser det på TV. Den är mycket smalare på vissa ställen och har mycket mer lutning än vad jag hade trott. Så ja, jag är ganska förväntansfull inför att köra i morgon. Om det inte är en spolning i morgon!
F: Ja, prognosen är inte bra för fredag, men låt oss hoppas att helgen går bättre för dig än Singapore. Jag vill bara reflektera över vad som hände i loppet med Zhou Guanyu. Kan vi få din version av händelserna kring den incidenten, tack?
NL: Ja. Jag menar, när jag gick till mediahallen efteråt hade jag uppenbarligen inte sett händelsen. Så det är svårt att kommentera. Jag menar, i slutet när jag tittade på alla olika on-boards, så tror jag, om man utgår från regelboken, att det är uppenbart att han kom upp bredvid mig och att jag inte lämnade tillräckligt med utrymme åt honom. Jag tror att de saker som kanske inte beaktades, vilket också är en av frustrationerna över att jag inte hade en chans att gå till dessa stewards, eftersom de aldrig kallade mig, vilket normalt händer när det sker en incident mellan två förare. Jag körde samma linje som jag körde varje varv innan. Och jag tittade faktiskt i speglarna, åt båda hållen. Du kan se på bildskärmen att jag tittade åt båda hållen, men problemet var att han körde i spegelns döda vinkel hela vägen ner till hörnet, bara på grund av skillnaden i linjerna. Så på det sättet vet vi alla som förare att det finns en stor död vinkel i bilen. Och återigen, jag tittade, så om han kör på ett ställe där jag inte kan se honom, när jag gör en ansträngning för att titta, och jag sedan bara tar min normala linje, så är det, ja… uppenbarligen, han slutade med att vara där. Men om jag inte kan se honom, eftersom han kör på ett ställe där han borde förvänta sig att jag inte kan se honom, särskilt på en gatubana i vått väder… så ja, det är knepigt. Jag menar, om jag skulle ha blivit bestraffad ändå, i slutändan, efter att ha kunnat ge åtminstone min sida av historien, så vet jag att det inte gör någon större skillnad och jag skulle ha accepterat det. Men ja, jag antar att det bara är att inte kunna gå till stewards och ge min sida av händelserna och ge olika punkter som jag tror inte beaktades. Det var nog lite frustrerande, särskilt när vi bara vill… vi pratar alltid om konsekvens bland beslut och straff och vad som helst.
F: Sebastian, jag kommer till dig nu. Om jag har räknat rätt är du fyra gånger vinnare här på Suzuka och du har också vunnit ett världsmästerskap här? Är det här en plats som du kommer att sakna när du går i pension?
Sebastian Vettel: Ja!
Fråga: Vad är det med Suzuka som du kommer att sakna?
SV: Jag har alltid älskat banan. Jag tycker att den sticker ut. Det är min favoritbana i kalendern. Och kalendrarna har, du vet, förändrats under så många år, och banorna har försvunnit… de finns visserligen kvar men de finns inte längre i kalendern… och vi har lagt till andra banor men, jag vet inte, från allra första gången har detta varit en speciell plats för mig. Jag tror att det bara är utformningen av hörnet, den första sektorn. Det är ikoniskt, det är en åtta, den enda vi har, plus atmosfären. Uppmärksamheten som sporten får när vi kommer hit är helt galen. Så ja, många fina minnen. Och jag trodde inte att de andra tävlingarna, jag vet att det kommer att bli min sista gång på andra ställen också, men här känns det lite annorlunda på något sätt. Men jag ser fram emot de sessioner vi har, varenda en av dem, och loppet på söndag.
F: Några galna gåvor från fansen till dig?
SV: Jag fick en liten häst i morse! Inte en riktig häst. Men ja. Jag menar, de är väldigt uppmärksamma och de kommer med väldigt genomtänkta gåvor också. Trevliga brev och trevliga meddelanden. Deras berättelser och särskilt, du vet, i år, det är bara början på helgen men hur de kanske började följa sporten, följa mig och ja, de är förmodligen lika ledsna som jag att inse att det är mitt sista lopp här, men lika glada att vi har den här helgen framför oss.
FRÅGOR FRÅN PUBLIKEN
Q: (David Croft – Sky Sports F1) En fråga till Fernando och Sebastian. Mina herrar, ni har alltid en åsikt när det gäller straff och Formel 1 och körstraff. Vi befinner oss för närvarande i en era med kostnadstak och nästa vecka kommer vi att få veta vilka team som har hållit sig inom kostnadstaket och vilka team som inte har hållit sig inom kostnadstaket för förra året. Hur strängt tycker du att FIA ska behandla ett team som har brutit mot kostnadstaket på något sätt?
FA: Jag vet inte. Det är ett svårt ämne från vår sida, från förarnas synvinkel. Jag tror inte att det är riktigt relevant här och vi litar på att våra team verkligen kontrollerar allt de gör. Men ja, jag antar att vi alla förväntar oss att FIA ska övervaka alla dessa saker så bra som möjligt eftersom vi vill tävla i en rättvis miljö och så vidare. Men det är ett mycket… Jag tycker att det är ett mycket svårt ämne, för det finns många saker som vi måste se till att kontrollera. Budgettaket är en sak, men det finns många team med olika strukturer, med olika saker, med egna banor i egna fabriker. Saker som vi måste kontrollera mycket. Så det måste vara riktigt bra gjort.
SV: Ja, i samma riktning, tror jag. Vi försöker kontrollera vår körning och jag tror att vi vet när vi har rätt och när vi har fel, när det gäller att vara rättvisa och ge tillräckligt med utrymme. Vi har bara lyssnat på Nicholas och skit händer också. Men vi försöker uppenbarligen, du vet, vara rättvisa för det mesta. Och jag tror att det är samma sak för alla styrelser inom sporten. Det handlar om att tillhandahålla rättvisa, eller se till att rättvisa finns i hela laget, under hela året, under hela säsongen, under hela sporten. Det är FIA som ansvarar för detta, och vi måste lita på att de gör sitt jobb. Och om man inte följer reglerna bör det få konsekvenser. Jag menar, det är en komplicerad eller komplex fråga, förmodligen och vi är inte de bästa domarna att förstå. Men ja, jag tror att konsten är att bryta ner det, göra det enkelt och tydligt, så vi får se vad som händer.
Q: (Adam Cooper – Motorsport.com) Fråga till Fernando. Kan du tala om för oss var du befinner dig när det gäller kraftaggregat efter förra helgen? Självklart vill du inte ta ett straff här, men är det troligt att du kommer att lägga till ett till poolen i Austin?
FA: Ja, jag menar, vi är kanske inte helt säkra förrän i slutet av året. Så det är möjligt att vi kanske måste införa en drivenhet men ja, jag tror inte att det kommer att bli den här helgen men… snart.
Q: (Tom Kollmar – Bild) Den här frågan är till Seb. Du bar ett speciellt hårband i morse. Vad är historien bakom det?
SV: Inte mycket historia, jag fick det som gåva precis innan. Så, ja, jag tror att jag har samma pannband hemma eftersom jag köpte det för många år sedan men aldrig bar det, så det påminde mig om det och jag sa okej, det är nog dags att bära det. Jag vet att det står Ichiban på det. Du kan fråga Yuki vad det betyder!
YT: Det är nummer ett.
SV: Tekniskt sett är det fel, för jag är nummer fem. Så Yuki kanske kan hjälpa mig att göra tecknen.
YT: Jag tror att du vann i Suzuka, många, många år, du tog mästerskapet, så det är rätt!
Q: (Andrew McKird- AFP) Det är en fråga till Yuki. Hur känner du dig när du kommer till banan och ser en massiv affisch med ditt ansikte på. Jag menar, känner du någon press inför den här helgen?
YT: Hittills inte. Det är definitivt en häftig sak och… ja, det är väldigt häftigt. För närvarande känner jag inte för att få press, för det är verkligen svårt att tänka sig att jag kör här, för som jag sa, för bara fyra år sedan var jag en av åskådarna som tittade på de här killarna, förstår du? Och nu kör jag framför dem, de japanska fansen, så ja, det är verkligen svårt att föreställa sig, men det är definitivt häftigt. Jag hade inte väntat mig det för att vara ärlig: det finns enorma bilder på läktaren. Det känns väldigt stöttande och ger mig extra energi för det.
Q: (Kenichiro Ebii – Motorsport.com Japan). Jag har en fråga till Sebastian. Vi vet att du älskar Suzuka och Japan, och vi japanska fans älskar dig också. Du kommer att gå i pension från Formel 1 i slutet av det här året, men många japanska fans skulle gärna se dig tävla i Japan igen en dag. Har du något intresse av att tävla i japanska kategorier som Super GT eller Super Formula i framtiden?
SV: Jag antar att de tävlar i Suzuka också, så jag vet inte. Man ska aldrig säga aldrig. Jag menar, det är en fantastisk bana av många, många skäl. Och ja, vem vet vad framtiden för med sig? Jag vet inte. Självklart älskar jag att köra och jag tror att jag på den här banan alltid har känt mig väldigt levande och passionen känns väldigt levande. Så ja, vi får se vilken typ av bil som kanske kommer att dyka upp i framtiden. Kanske kommer någon av de killar som tävlar här i framtiden att känna sig lite sjuk, jag vet inte. Jag vill inte att de ska känna sig så, men jag skulle inte ha något emot att hoppa tillbaka in i ett lopp i Suzuka när som helst. Men ja, självklart. Vi får se vad framtiden bjuder. Just nu har jag inga planer. Men jag tror att det finns några spännande lopp i Japan och jag vet inte, vi får se.
F: Sebastian, menar du allvar?
SV: Om en karriär med ett enda lopp i framtiden? Ja. Om någon är glad att skriva upp en förare för ett enda lopp. Jag är säker på att dessa killar inte skulle vara glada över att kliva åt sidan men det skulle vara något som jag allvarligt skulle överväga.
F: (Abhishek Takle – Middag) Bara en uppföljning av en tidigare fråga till Yuki. När såg du för första gången loppet här i Suzuka som fan, och var du här det år då Kamui Kobayashi stod på pallen?
YT: Ja, jag tror att första gången jag tittade på loppet förmodligen var när Seb fick P1 i mästerskapet med Red Bull. Jag tror att jag tittade på i kurva 1 vid infarten. Jag minns fortfarande att många Formel 1-bilar körde in i kurva 1 med massor av gnistor. Jag tror att det var första gången jag tittade på Formel 1 sedan 2007, då jag inte gillade Formel 1 särskilt mycket eftersom det var för högt, motorljudet, jag höll för öronen. Men när jag tittade, förmodligen när Seb vann mästerskapet, blev jag superimponerad av Formel 1 och hur snabba de är och många saker som verkligen överraskade mig. Ja. Vad var frågan efter det? Ja. Jag glömde det för att vara ärlig. Jag har inte så många minnen. Jag var i Suzuka när Kobayashi fick P3? Förmodligen inte, tyvärr.
Q: (Luke Smith – Autosport) Det är en fråga till Seb. När du ser fram emot nästa lopp i Austin har du talat om de sista loppen som kommer, det blir ditt sista lopp på COTA. Austin firar 10 år av USA:s Grand Prix där i år. Vi har haft F1:s massiva expansion i USA under de senaste åren. Men vilken roll tror du att Austin har spelat, inte bara genom att föra tillbaka F1 till USA utan också genom att se till att grunden lades för tävlingar som Miami och Vegas framöver?
SV: Ja, jag tror att det har varit en annorlunda atmosfär. Självklart gjorde jag min debut i Indianapolis fem år tidigare, men jag tror att det har varit en annan stämning i Austin, redan från början. Och det har varit riktigt spännande eftersom hela staden var glad över att ha loppet och välkomnade oss. Det är uppenbart att intresset i hela USA har ökat de senaste åren. Men jag tror att Austin alltid har varit exceptionellt. Så det är nog mer en fråga för Austin, hur de hanterar det nu med fler förfrågningar eller människor. Men jag känner också att Austin inte är det typiska Amerika, om något sådant finns. Så jag tror att det har varit bra för oss att åka dit redan från början. Och det har varit en höjdpunkt på säsongen i många år nu, i tio år.
Q: (Matt Kew – Autosport) En fråga till Fernando och Sebastian. Ni talade tidigare under presskonferensen om att ni måste lita på processen med FIA. Var ligger ert förtroende för det styrande organet och hur ser det ut jämfört med tidigare under säsongen?
FA: Mycket högt, om jag ska vara ärlig. Som jag har sagt några gånger har jag stort förtroende för Mohammed, presidenten och hans team. Jag tror att det fortfarande finns några saker på tävlingshelgerna och konsistens och andra ämnen som vi står inför, ja, lopp efter lopp som vi förbättrar, men de är villiga att lära sig och förbättra sig också. Så det är mycket positivt, kanske jämfört med tidigare. Och ja, som jag sa, när det gäller andra saker, utanför tävlingarna, utanför banan, litar jag helt och hållet på vad de gör och vad som kommer att bli resultatet nästa vecka, jag tror på detta kostnadstak och hur sporten rör sig mot framtiden. Så jag tror inte att jag har några tvivel om någonting.
SV: Ja, jag tror att man måste ha en viss tillit. Annars sätter det, eller skakar det om allt som finns i din värld, när du pratar om racing. För oss vill vi bli rättvist behandlade när vi tävlar mot andra och bli bedömda efter det. Man måste lita på att det finns regler som gör att alla har samma chans att vinna. Naturligtvis kan bara ett team och en förare vinna i taget, men om man börjar tvivla på det tror jag… Jag vet inte vad som kommer att hända härnäst. Men jag tror verkligen att det kommer med ett mycket stort ansvar. Först och främst måste man göra sitt jobb. Men för det andra är det uppenbart att alla tittar på dig och alla förväntar sig att du ska göra ditt bästa möjliga jobb. Så det ska vara på högsta möjliga nivå, vilket vi ibland har lärt oss eller sett att vi missar från förarnas synvinkel när det gäller beslut, beslutsfattandet, Det finns en vilja att lära. Vår sport är också komplicerad, den är inte så enkel. Det är inte svart och vitt, många gånger. Så det är förmodligen inte en lätt position att befinna sig i. Men det finns många aspekter av den. Å andra sidan är det en stor affärsverksamhet och den måste kontrolleras och den måste kontrolleras av ett oberoende organ. Så man kan inte tänka sig att det organet inte är oberoende eller att det faller för någon av sidorna. Så jag tror att det är en självklarhet att man måste lita på det styrande organet.
Q: (Mat Coch – Speedcafe.com) En till Nicholas. Vi vet naturligtvis att du inte är med i Formel 1 nästa år. Har det skett några förändringar i vad du tänker göra? Och finns det några preferenser när det gäller vad du gör – IndyCar Ward Insurance, den typen av saker?
NL: Ja, jag menar, för att vara ärlig så här långt, för som jag sa förra helgen, så utvärderar jag fortfarande alla alternativ. Jag överväger naturligtvis allt. Men ja, jag har egentligen inte mycket att säga just nu. Så ja, när jag bestämt mig för vad jag ska göra kommer jag att uppdatera alla.

FÖRARGRUPP 2: Max VERSTAPPEN (Red Bull), Daniel RICCIARDO (McLaren), George RUSSELL (Mercedes), Zhou GUANYU (Alfa Romeo), Charles LECLERC (Ferrari)
F: Max, vilken potentiellt enorm helg för dig, både ur mästerskapssynpunkt, det är Hondas hemmalopp, det är där resan och Formel 1 började för dig 2014. Ge oss dina tankar inför helgen?
Max VERSTAPPEN: Ja, väldigt mycket. Jag ser fram emot det. Jag menar, det har varit borttaget från kalendern ett tag, men det är en fantastisk plats, en fantastisk bana. Och naturligtvis också fantastiska fans i allmänhet. Du vet, de är väldigt galna i Formel 1. Så jag tror att vi alla är väldigt glada över att vara här. Och för oss är det förstås extra speciellt, eftersom Honda är inblandad. Ja, vi hoppas på en bra helg.
F: Förarmästerskapet har vunnits här 12 gånger tidigare, vad skulle det betyda för dig att vinna din andra titel här av alla ställen?
MV: Det skulle göra det lite extra speciellt på grund av vår relation med Honda. Jag tycker att det redan var synd att vi inte kunde vara här förra året, du vet, i en titelkamp. Så därför ser vi verkligen fram emot att vara tillbaka här. Och sedan får vi se vad som händer. Vi behöver en perfekt helg, det är helt klart.
F: Bara en sista fråga till mig. Berätta lite om fansen här och vilket stöd du får från japanerna?
MV: Ja, de är mycket passionerade, galna, men på ett bra sätt. Och de klär verkligen upp sig för det också. Jag menar, man ser en hel del människor som går runt med en DRS-bakvinge på huvudet, till exempel. Det visar bara hur populär motorsporten är i Japan i allmänhet. Jag menar, när jag kom till Tokyo och slog på TV:n var det första som visades racing igen, en annan kategori, men ja. Fantastisk kultur. Och det är därför jag tror att vi alla älskar att komma hit.
F: Daniel, jag kommer till dig nu. Får Suzuka dig att le?
George RUSSELL: Han har alltid ett leende på läpparna!
Daniel RICCIARDO: Ha! Ja. Det är en stor en. Det är verkligen, verkligen häftigt att vara tillbaka här. Ja, redan, som Max nämnde, det är torsdag, men fansen är redan här i full kraft med alla, jag vet inte, skulle du kalla det kläder? Det är mer som kostymer och sånt. Men det finns en fullstor Sebastian Vettel-hjälm i fullstorlek, i full liv, som redan är redo att användas i paddocken tidigare, så det är kul.
F: Hur stor är den japanska delen av Daniel Ricardos fanklubb?
DR: Jag menar, den är stor. Det känns som om varje förare har sina lojala anhängare här. Du vet, jag minns sedan min första gång 2011, tror jag, att jag fortfarande känner igen fansen från den tiden. Och vissa foton också, du vet, de gör T-shirts av dig. Det är kul. Så ja, alla har en liten fanklubb här.
F: Låt oss nu snabbt kasta tillbaka det till Singapore. Ett fantastiskt lopp för teamet, men också för dig, ditt bästa resultat för 2022. Hur kände du dig efteråt?
DR: Lättad. Lycklig. Nöjd. Vad är ordassociation? Jag var bara, det var verkligen som, du vet… Det är inte… [laughs at something off mic] Ja, mycket bra. Mycket bra. Det är en av de där där det var som att jag var väldigt uppenbart lycklig. Det var ärligt talat lite sorgligt att jag inte har haft en topp fem i år. Så det var bra att få det. Men det var också som den sorgliga verkligheten att ”oj, det har varit ett ganska tufft år”. Men naturligtvis, du vet, bara för att komma tillbaka till teamet efteråt också och Lando hade uppenbarligen haft ett bra lopp. Så för oss båda att vara topp fem, det var som en hälsosam miljö som vi verkligen hade saknat på de där söndagskvällarna. Vi hade inte haft många sådana.
F: Och det hade en stor inverkan på konstruktörsmästerskapet där McLaren nu ligger fyra poäng före Alpine. Hur ser du på den striden?
DR: Ja, jag menar, det är sporten, hur den kan vända lika snabbt på ett par timmar på en söndag. Och, du vet, det har uppenbarligen satt oss tillbaka i kampen, vilket naturligtvis är bra. Det kändes som om det sakta började gå ifrån oss. Men en stor helg har fått oss tillbaka där. Vi är så glada och försöker ta det hela till slut.
F: George kommer till dig nu, hur annorlunda kommer hela den här upplevelsen att vara både på och utanför banan jämfört med 2019?
George RUSSELL: Ja, jag menar, det var väldigt spännande att komma hit 2019. Som killarna just berörde är fansen uppenbarligen så entusiastiska och det är alltid ett nöje att komma hit. Men uppenbarligen är själva banan en av de bästa och det är alltid, du vet, en riktig glädje att köra runt banan.
F: Vilken del av banan ser du mest fram emot att köra?
GR: Jag tror att jag tror att det är allt, om jag ska vara ärlig. Jag tror uppenbarligen att den första sektorn med Esses och det flödet av kurvor. Det är verkligen ikoniskt. Och det är definitivt, du vet, en topp fem-bana för förmodligen alla av oss. Så det kommer att bli en rolig lördag i kvalet. Vi får se hur vädret blir på söndag. Det var uppenbarligen ett unikt lopp när vi var här 2019 eftersom vi hade tyfonen på lördagen. Så vi får se om vi får en lite mer normal helg.
F: Bara kortfattat för att kasta tillbaka det till Singapore. Ett svårt lopp för dig. Hur reflekterar du över söndagskvällen?
GR: Ja, definitivt svårt. Jag tror aldrig att det skulle bli enkelt att starta bakifrån i dessa förhållanden. Du vet, vi tog några djärva beslut. Självklart är allting lätt i efterhand, och kanske lite för riskabelt, på det hela taget. Men ja, vi visste att det inte skulle bli enkelt. Och det är vad som händer när man har ett dåligt kval på en sådan här bana.
F: Överraskade bilens tempo dig där när Lewis startade som trea och du körde det snabbaste varvet i loppet?
GR: För att vara ärlig, inte riktigt, det är ungefär i linje med vad vi förväntade oss. Jag tror att dessa lopp, särskilt efter sommaruppehållet, ger oss en riktigt tydlig trend om var vår bil fungerar bra och var den inte fungerar, och det har gett oss en riktigt tydlig utvecklingsriktning att följa. Så jag tycker att det är synd för oss som team att inte ha utnyttjat den tävlingshelgen. Jag tror att vi alla kände det. Men det finns fortfarande många positiva tecken att ta med sig, särskilt att vi verkligen kämpade på tre kretsar i början av året, och det är förmodligen den snabbaste tävlingshelg vi hade förra veckan.
F: Och hur tror du att W13 kommer att gå här?
GR: Jag menar, jag skulle gärna se att den är lika konkurrenskraftig som den var förra helgen, men jag tror att det kommer att bli lite mer kämpigt. Jag tycker att Ferrari har varit väldigt snabba i de medelsnabba och snabba kurvorna i år. Red Bulls har varit riktigt hala på raksträckorna, och med bara en DRS-zon här kommer de förmodligen också att vara på en bra plats. Så det kommer inte att bli enkelt, men jag tror att vi alltid visar ganska bra fart på söndagar. Så det finns ingen anledning till att vi inte kan vara med i kampen.
F: Zhou kommer till dig. Första gången på Suzuka, vad ser du mest fram emot?
Zhou GUANYU: Jag tror att allting. Först och främst är förstås maten fantastisk och jag gillar alltid att vara här. Sedan tycker jag att fansen alltid är speciella. Och ja, den här banan har många höghastighetshörn. Så min favoritbana är naturligtvis Silverstone, så kanske är det en lite liknande layout, vem vet? Vi får pröva det i morgon. Men på det hela taget, ja, jag ser verkligen fram emot att vara här. Jag tror att det blir första gången jag besöker Suzuka-banan.
F: Teamet har avslöjat att du kommer att köra några uppgraderade delar i helgen. Vilka är de och vad förväntar du dig av dem när det gäller prestanda?
ZG: Ja, vi kommer att ha den nya framvingen till båda bilarna, så det är trevligt att ha den och särskilt tror jag att den är mycket viktig för oss, för låt oss säga att vi under andra halvan av säsongen efter uppehållet inte har kört så mycket uppgraderingar jämfört med våra huvudkonkurrenter i slaget om mittfältet. Så jag tror att vi förlorade lite fart när det gäller det och prestanda, så det är bra att ha det och förhoppningsvis fungerar de som förväntat, så vi borde passera mycket starkare och i den här striden, för jag tror att Singapore är ett bra lopp. Vi kunde ta med oss en hel del momentum medan vi lämnade på i Monza för att vara konkurrenskraftiga men tyvärr när loppet visade sig vara fuktiga förhållanden det typ av sätta oss tillbaka och särskilt för mitt lopp var mycket äventyrad med varv ett och även vad som hände under loppet.
F: Det är första gången du deltar i en FIA-presskonferens sedan du bekräftades med Alfa Romeo nästa år. Hur mycket mer avslappnad känner du dig som ett resultat av avtalet? Och vilka är dina förhoppningar och mål för det andra året?
ZG: Ja, helt klart, förra säsongen när jag körde F2-mästerskapet väntade jag på bekräftelsen ganska sent och det är definitivt en stor press, så den här säsongen vill jag få allt klart, allt skrivet för min framtid, ha en klar och tydlig [view of] vad som kommer härnäst och det är bra eftersom det från min sida bara tar bort en massa press på mina axlar. Det finns en sak mindre att tänka på i de återstående tävlingarna, så från min sida är det mer som att bara titta på tävling för tävling och försöka föra teamet till poängen, och inför nästa säsong kommer naturligtvis målet att vara högre och även från min sida kommer jag alltid att begära mer och mer och jag vill göra det bättre. Så ingenting har ännu bestämts riktigt vad jag vill göra och vad som är mitt mål, men jag tror att jag bara ska fortsätta att arbeta. Det här året har varit, från min sida har det varit en fantastisk säsong hittills. Naturligtvis har jag haft en hel del olika stunder. Det finns upp- och nedgångar och tuffa stunder, men på det stora hela är jag glad över att ha kunnat visa vad jag är kapabel till, så det är bra att ha det.
F: Charles, vad är det som gör Suzuka annorlunda ur en körsynpunkt?
Charles LECLERC: Jag vet inte. Personligen – och jag tror att alla förare – älskar vi den första sektorn. Det är en sådan otrolig utmaning, en sådan höghastighetssektion och dessutom hörn efter hörn. Om du missar ett så missar du hela sektionen. Det är det som gör det så spännande för mig, körmässigt. Sedan finns det naturligtvis fansen också som är så passionerade och de kommer alltid med mycket kreativa idéer och det är alltid en bra stund att vara här.
F: Nu har du dragit dig tillbaka och du har haft en sjätteplats här vid dina två tidigare besök. Hur säker är du på att kunna gå för segern i helgen?
CL: Vi har en mycket annorlunda bil i år, en bil som är mycket stabilare på alla banor. Red Bull kommer att vara mycket starka här. Det är en bana där man kör bilen i en liknande position som på Spa, och jag förväntar mig att de kommer att vara mycket, mycket starka. Så förhoppningsvis lärde vi oss bra i Spa och vi kommer att vara starkare än vad vi var där.
F: Förra helgen visade sig starten vara avgörande. Hur mycket analys har du kunnat göra sedan i söndags? Och hur är det med starten här? Den är ganska knepig. Det är nedförsbacke, eller hur, startfältet, så vad kan vi förvänta oss på söndag, ur din synvinkel?
CL: Jag tycker att vi har varit ganska starka med starter hela året. När jag ser tillbaka på Singapore tycker jag inte att vi gjorde något dåligt. När jag ser tillbaka på starten tror jag att jag själv, Lewis och Fernando alla hade en dålig start när vi gick ner på lappen på höger sida och det var lite olyckligt. Så jag är övertygad om att starterna kommer att bli bra i helgen.
F: Hur mycket svårare är det att köra i nedförsbacke här på Suzuka?
CL: Du måste bara komma ihåg att hålla kvar bromsarna tills lamporna släcks, annars rullar du och det är ett dumt straff, men bortsett från det förändras det inte mycket.
FRÅGOR FRÅN PUBLIKEN
Q: (David Croft – Sky Sports F1) Charles, om det inte blir den här veckan så blir det förmodligen i Austin: det ser oundvikligt ut nu att Max kommer att vinna världsmästerskapet, inte som det såg ut efter säsongens tre första lopp och när Ferrari och du själv flög så högt. Vad har gått fel hos Ferrari den här säsongen och vad måste gå rätt till för att undvika en upprepning nästa säsong?
CL: Ja, som jag har sagt, före Singapore, tror jag att vi måste använda de här sista loppen… som du sa, jag tror att Max realistiskt sett kommer att bli mästare, om det inte sker den här helgen så kommer det att ske väldigt, väldigt snart. Men vi måste fokusera på oss själva och försöka prestera bra på söndag, för prestationen är inte vad vi saknade i år. Om vi tittar från det första loppet till nu har vi alltid varit starka och prestationen har alltid varit tillräckligt bra för att faktiskt slåss om segrar, bortsett från några avslag, men det är inte många. Jag tror att det mest handlar om att försöka få ihop allting på söndagen: strategi, däckhantering och ja, det är det vi fokuserar på just nu. Och detta är det steg som vi måste ta nästa år för att kunna kämpa om mästerskapet.
Q: (Ronald Vording – Motorsport.com) Max, igår fick vi beskedet att Honda-märket kommer att vara tillbaka på bilen från och med den här helgen. Vi vet att det bakom kulisserna fortfarande är ett riktigt bra förhållande, så hur viktiga är de för den framgång du och teamet har i år? Och för det andra, skulle du vilja se Honda tillbaka i Formel 1 i en mer officiell roll 2026 enligt de nya motorreglerna?
MV: Ja, det är fantastiskt att se det fullständiga namnet tillbaka på bilen. HRC fanns redan på bilen så Honda lämnade aldrig riktigt bilen. Och det gör det förstås extra speciellt att de är tillbaka på bilen, precis innan deras hem Grand Prix. Och ja, vi har arbetat riktigt bra tillsammans. Det har varit riktigt roligt. När det gäller arbetsförhållandet jämfört med förra året har inte mycket förändrats ändå, så ja, jag är bara väldigt glad att namnet är tillbaka, mer framträdande, och när det gäller framtiden är det för tidigt att prata om det just nu, men jag tycker i allmänhet att Honda-namnet för F1 är bra och det skulle vara väldigt trevligt att se dem komma tillbaka igen.
F: (Giles Richards – The Guardian) Max, kan du tänka tillbaka på 2014 och ditt första framträdande här? Kan du berätta vad du minns om det och hur det kändes då? Och för det andra, kan du försöka förklara vilka de viktigaste lärdomarna du har lärt dig under de mellanliggande åren mellan då och när du blev världsmästare?
MV: Jag minns att jag bokstavligen brann i slutet av sessionen, så det var bra! Ja, det var trevligt. Att göra sin första utflykt i en F1-bil runt Suzuka är förmodligen inte normalt sett okomplicerat, men Red Bull ville att jag skulle göra det, och ja, jag minns att jag första gången jag körde ut kunde jag inte tro hur mycket kraft jag hade. Så det var lite av en chock för systemet, men på det hela taget är det mycket goda minnen av att köra bilen och försöka förstå grunderna i en formel 1-bil och sedan, naturligtvis, under alla de där åren efter det… för att vara ärlig, tror jag att det som hjälpte mest är erfarenhet och bra och dåliga stunder som du har haft i formel 1. Jag tror att de gör dig till en bättre förare, att bara veta hur en helg fungerar, att veta hur man ska hantera fredag, lördag och söndag. Nu känns allt väldigt lätt. Naturligtvis är allt väldigt okänt när man precis har börjat i Formel 1, och vid den tiden hade jag bara ett års erfarenhet av singelplacerad bil, så allt det där. Ja, om jag jämför mig själv som förare nu och då är det en mycket stor skillnad.
Q: (Adam Cooper – Motorsport.com) Max, du var uppenbarligen inte nöjd med olika aspekter av förra helgen. Du sa till oss att du borde vara fri att kritisera teamet, på samma sätt som de kan kritisera dig om du gör ett misstag. Har du kunnat prata igenom saker och ting med Christian och ingenjörerna? Har de accepterat kritiken? Och fick den dåliga helgen ett positivt resultat?
MV: Det är ingen raketforskning. Jag menar, det är bara att vara uppmärksam på bränslenivån. Så det finns inte mycket att ändra på. När du tankar bilen för fem varv kan du köra fem varv, du kommer inte att kunna köra sex varv. Du kan prata om det i timmar, men det kommer inte att förändra något plötsligt. Men det är inte bara det. Vi hade en mycket dålig fredag när det gäller antalet varv så även där tror jag att några saker gick fel eftersom när vi gjorde ändringar i bilen kunde vi förstås inte riktigt testa eftersom det var blött. Det tog vi med oss in i loppet. Så ja, det var en väldigt rörig helg och jag tycker att det var ett utmärkt exempel på hur man inte vill att en helg ska gå till. Så man lär sig av det. Men det är inget som plötsligt behöver förändras i teamet. Vi vet alla att det var en dålig helg, men vi har också visat i år att vi har haft många mycket bra helger, så vi vet hur man gör.
Fråga: (Scott Mitchell-Malm – The Race) Max, just tillbaka till Honda, har ingenjörerna, de människor du arbetar med omedelbart, förändrats överhuvudtaget? Du nämnde att Honda inte riktigt har lämnat oss. Jag vet att ett par ledande personer inte är där, till exempel för att bara representera organisationen, men när det gäller den dagliga personalen under tävlingshelgen, är det samma ingenjörspersonal? Och i det avseendet, är du överraskad överhuvudtaget att detta har hänt eftersom det som du säger, det känns lite som om de alltid varit där i bakgrunden ändå?
MV: Ja, det stämmer, det är ingen överraskning. Du vet, de berättar för mig. Det är inte som om… jag vet vad som kommer att hända. Jag menar, det är bara bra att ha namnet tillbaka på bilen. Vem vet vad som kommer att hända i framtiden? Jag vet inte. Jag är förmodligen inte heller rätt person att tala om möjliga saker som kan hända i framtiden, men det är trevligt att ha hela namnet tillbaka på bilen.
F: (Abhishek Takle – Middag) Max, när du gick in i Singapore, så nedvärderade du dina chanser att vinna titeln där på grund av poängsituationen. Poängsituationen är mycket mer till din fördel den här helgen, så tänker du aktivt på att få jobbet gjort den här helgen? Och är det målet för Suzuka?
MV: Det skulle vara väldigt trevligt om det händer här, men om det inte händer här kommer jag att vara ännu mer gynnad i nästa lopp. Så det ändrar egentligen ingenting, man vill bara ha en bra helg och försöka maximera allt man kan. Och självklart behöver jag en perfekt helg för att kunna ta hem titeln här. Men om jag ska vara ärlig så tänker jag egentligen inte så mycket på det.
Q: (Zijiang Wang – Xinhua News Agency) Zhou Guanyu, en fråga till dig. Den första är att bära en stor press från Kina, hemmafansen, att skriva historia genom att bli den första föraren i den här tävlingen, så hur klarar du av den pressen? Och den andra frågan är hur mycket du ser fram emot loppet i Shanghai nästa år?
GZ: Ja, för det första tror jag att pressen är ganska normal som nu. När man går in i F1 har man förstås mycket press från teamet och fansen, men från min sida, som när jag var i F2, vet jag exakt vad jag måste göra för att kunna få chansen att slåss om en plats här, så när jag väl var här har jag alltid sagt att jag vill se till att låta hela världen få se vad jag är kapabel till att göra när det gäller att det kommer att bli svårt. Du måste ge upp allt som nykomling, men ja, det är trevligt att… som om teamet är mycket nöjt med det jobb jag har gjort och för min del, naturligtvis, ganska nöjd med den prestation som vi kunde uppnå tillsammans under den första säsongen. Och självklart ville jag ha mer, men på det stora hela, när det gäller presssidan, tror jag att när man väl tagit sin första poäng, och då blev allting bara mycket mer lättat, och de bara fortsätter att göra det man vet bäst och allting kommer bara att komma runt. Och ja, när det gäller Shanghai är det förstås fantastiskt att se att Kinas Grand Prix är tillbaka i kalendern och vi måste fortfarande göra lite karantän hemma nu när man åker tillbaka, men jag såg förhoppningsvis att situationen jag såg minskar och blir bättre för att definitivt bekräfta att Grand Prixet kommer att äga rum. Men för min del kan detta bli en mycket speciell händelse, tror jag, för alla. När man har sina hemmalopp är det ett speciellt ögonblick, för när man ser hur Max hade den orange armén i Zandvoort var det ganska galet, så förhoppningsvis får man liknande saker i Shanghai, men jag vet att det inte kommer att bli någon rök eftersom det är förbjudet.
Q: (Nathan Salt – Daily Mail) Daniel, Mark Webber blev tillfrågad om… många människor har blivit tillfrågade om din framtid, allt detta prat om Mercedes och allt sånt. Hur ser du på det? Vad kan du säga om det? Och hur angelägen är du om att lösa det nu så att jag inte behöver ställa frågor om det?
DR: Nej, allt är bra. När det gäller… Jag är inte angelägen om att lösa det, det är mer bara… det är inte… Jag skulle inte säga att det är så, att det inte finns något problem. Det är mer att ta sig tid att ta reda på vad som är bäst för mig nästa år. Så ja, det finns ingen brådska eller jag känner ingen press eller något sådant att snabbt skriva på något och bli klar med det. Det är något som jag definitivt vill ta rätt tid på mig och ta reda på det, för det är inte så enkelt som att bara… som jag sa det första kontraktet som kommer framför mig, skriva under det och ja, jag är tillbaka på startfältet. Så ja, jag har inte bråttom att fatta ett beslut. Jag tror att ju mer vi fortsätter med resten av säsongen, desto tydligare kommer det att bli, tror jag, vad som är bäst för mig. Ja, jag tror att jag svarade på det. Jag vet inte. Men det finns inget som är – låt oss säga att ni inte vet, när det gäller det. Det finns ingenting som jag inte berättar för er. Jag tror att det kommer att vara fullständig öppenhet ur den synvinkeln och jag tror att när jag vet vad jag gör, kommer alla att få veta det, de kommer att få höra det.
Fråga: Daniel, får ett resultat som förra helgen dig att vilja fortsätta tävla i Formel 1?
DR: Jag menar, de goda resultaten hjälper. De hjälper, de gör allting bättre, när det gäller njutning. Det är alltid roligare att tävla längst fram i startfältet. Men det är inte… Jag tror inte att det nödvändigtvis är en fråga om jag fortfarande vill göra det. Jag vill fortfarande göra det. Jag tror att det är hur – ska jag säga – villkorslöst för tillfället, när det gäller var jag befinner mig. Men det är bara de rätta omständigheterna, antar jag. Så ja, resultatet kändes bra. Jag tror inte att det ändrar min kurs för de kommande 12 månaderna eller vad det nu blir, men ja, det är häftigt. Jag tror att det är därför jag menar att jag vill vara i framkant.
Q: (Ronald Vording – Motorsport.com) Max, igår blev tillkännagivandet om siffrorna för budgettaket för 2021 försenat igen. Förra veckan sa Christian Horner att det inte är någon slump att allt detta kommer ut när du kan vinna din andra världsmästartitel. Har du samma känsla och är alla spekulationer irriterande för dig på något sätt?
MV: Om jag ska vara ärlig är jag inte riktigt upptagen av den här typen av saker. Jag menar, det är upp till teamen och med FIA, och jag måste bara fokusera på körningen. Så det finns inte mycket mer att säga om det. Jag antar att vi får reda på det på måndag.
Q: (Luke Smith – Autosport) Daniel, du ser fram emot nästa lopp i Austin. Jag vet att du är ett stort fan av USA. Det loppet har funnits där i tio år nu och det har verkligen hjälpt F1:s tillväxt i USA. Kan du tala om vilken betydelse Austin har för dig som Grand Prix och vad det har gjort för Formel 1, och hur det har hjälpt till att rädda F1 i USA?
DR: Ja, jag tror att betydelsen av Austin är att jag är född där. Det har alltid legat mig varmt om hjärtat, du vet, dina födelseorter. Det är ganska verkligt, du vet, det lämnar en aldrig. Alla från Perth som lyssnar kommer inte att gilla mig för den kommentaren. Men nej, det har bara varit roligt att gå dit från början, jag var så – vad är ordet jag letar efter, ett stort ord – fylld av glädje när det förnyades och förlängdes. Jag tror att de tillkännagav det förra året, eller hur? Men det är bara sportens tillväxt i USA. Jag tycker att Amerika gör sport bättre än någon annan, det sätt på vilket de bygger upp ett evenemang kring själva sporten är verkligen häftigt. Så jag tror att det är riktigt häftigt för oss, som F1, att ha en ständigt växande närvaro där, men för att återgå till Austin, så vet alla som varit där att det är en rolig plats. Det är en plats där man är ute hela tiden och njuter av det och det är bara en väldigt rolig vecka. Jag har ingen aning om jag svarade på din fråga, men tummen upp för Austin.
Q: (Matt Coch – Speedcafe.com) Daniel, Bathurst 1000 är på gång i helgen. Jag är bara nyfiken, följer du superbilar överhuvudtaget? Och om så är fallet, har du en favorit eller en kompis eller ett val för den här helgen?
DR: Jag försöker fortfarande komma på om jag svarade på den sista frågan. Bathurst? Jag följer det i form av att jag definitivt tittar, jag tittar på höjdpunkterna och försöker spåra lite vem som är snabb och sånt. Men ja, jag är inte säker på vem som ser bra ut, vem som nödvändigtvis kommer att vara favorit den här helgen, men det är ett häftigt lopp. Mina föräldrar ska faktiskt åka ut, så de kommer att vara där. Jag tror att det är deras första gång, så jag är angelägen om att prata med dem under helgen och höra hur det går. Men det är verkligen häftigt. När jag var liten och tittade på det, så kunde man lägga hela dagen åt sidan för att titta på Bathurst 1000 och det var alltid en händelse, så jag har goda minnen av det loppet. Förhoppningsvis blir det ett bra lopp i år.
Q: (Adam Cooper – Motorsports.com) En annan fråga om kostnadstaket till George och Charles: Om ett team befinns skyldigt till att ha spenderat för mycket pengar förra året, vilket naturligtvis påverkar det här året, hur kommer ni att känna inför det, med tanke på hur hårt era team har försökt att hålla sig under det? Och hur viktigt är det att det blir ett lämpligt straff?
GR: För det första, i likhet med vad Max sa: det är inte min uppgift att gå in i detaljerna och jag får bara sitta och vänta och se vad resultaten blir på måndag, men jag vet bara från vår erfarenhet inom Mercedes hur hårt hela teamet har arbetat för att hålla sig inom kostnadstaket. Vi vet att vi skulle kunna prestera mer om vi hade mer pengar att spendera och det är så enkelt som det är. Och ja, jag litar på att Mohammed och FIA kommer att utdöma ett lämpligt straff för alla som befinns skyldiga till anklagelserna och det borde vara ganska enkelt. Och man kan förvänta sig att det belopp som överskridits ska vara det belopp som tas bort från nästa års budget och förmodligen lite mer ovanpå det som straff. Ja, vi får vänta och se.
CL: Ja, samma sak. När vi talar om oss själva, så är det klart att om vi har mer att spendera så kommer vi att köra snabbare på banan, så om det finns något team som är skyldigt till det så bör de straffas. Vad är straffet då? Nej, det är inte jag som ska bestämma. Men det är helt klart att det ska straffas.
Slutar