FÖRARGRUPP 1: Valtteri BOTTAS (Alfa Romeo), Lando NORRIS (McLaren), Carlos SAINZ (Ferrari), Lance STROLL (Aston Martin), Sergio PÉREZ (Red Bull)
F: Valtteri, du har redan vunnit sedan du kom till USA. Berätta lite om vad du gjorde i Kansas förra helgen?
Valtteri BOTTAS: Ja, en annorlunda seger. Det här gruscykelloppet. Jag körde faktiskt samma lopp förra året i Lawrence, Kansas, vilket var, vilket är häftigt. Jag gillade det. Det är kul. Och ja, min första seger på en cykel.
F: Första segern på en motorcykel, och du kommer till en bana där du har vunnit tidigare från pole position 2019, och du tog också dina första poäng i FIA Formula One World Championship här. Berätta för oss varför du går så bra här?
VB: Det är alltid svårt att veta, liksom, varför man lyckas på vissa banor, men jag vet inte, det är verkligen högst upp på min lista över de bästa banorna i världen. Flödet som banan har, höjdskillnaderna, höghastighetskurvorna, det är verkligen något som jag tycker om. Men dessutom är Austin en så cool plats, man har alltid en bra känsla och vibe här. Och ett fantastiskt, fantastiskt stöd också. Så det är en fantastisk helg överlag.
F: Låt oss prata om prestanda nu. Och först och främst om de uppgraderingar som teamet tog med sig till Suzuka för två veckor sedan. Jag tror att det finns några fler bitar här också. Vad kan vi förvänta oss av er?
VB: Vi hade en ny framvinge i Suzuka, men det var naturligtvis ganska svårt att bevisa hur den var i vädret, men vi tycker att det är ett steg framåt. Och även i det här loppet har vi en ny golvdiffusor, som förhoppningsvis kommer att ge oss ett litet steg framåt. Så vi får vänta och se på fredag, men förhoppningsvis för det oss närmare topp 10 och vi kan faktiskt återvända till poängsättning igen.
F: Hur viktigt är det för er att börja få poäng igen? Det finns en lite hemsk statistik där om man tittar på säsongens första nio lopp så tog ni, jag tror 51 poäng, och ni har bara tagit en poäng under de andra nio loppen. Hur förklarar du det?
VB: Det finns uppenbarligen många DNF:s, men det är säkert så att vissa andra team har kunnat förbättra sig mer än vi. Men jag tror att nu med den uppgradering som vi hade i Suzuka och vad vi har här, kommer det förhoppningsvis att ge oss en möjlighet att göra poäng igen. Det är något som vi verkligen behöver.
F: Okej, lycka till. Tack Valtteri. Lando, vi kommer till dig nu. Är du inte frestad att anlända till häst i dag?
Lando NORRIS: Nej, absolut inte. Jag kom sent med flit för att missa inridningen, men Daniel hade sin storhetstid. Så det var trevligt att se.
F: Berätta om dina tankar om att vara på COTA igen. Du har haft bra resultat här, sjunde plats 2019, åttonde plats förra året. Vad kan vi förvänta oss av dig och McLaren den här säsongen?
LN: Mer av samma sak hoppas jag på. Jag älskar Austin. Det är förmodligen en av mina favoritplatser i kalendern. Njutbart. Jag kom dit redan i måndags, bara för att njuta av lite tid här och för att vänja mig vid tidszonen också. Men ja, det är väldigt roligt. Bara en cool atmosfär, du vet, med människorna, med platserna att gå och besöka. Jag känner en hel del människor här. Så ja, många aktiviteter, många bra saker och sedan är banan i sig själv en av de häftigaste, roligaste på ett sätt, och den har gett några bra och roliga tävlingar tidigare. Så vi får se. Suzuka var kanske inte ett av våra bästa lopp, men Singapore var där och vi har varit med i farten i de andra loppen, så förhoppningsvis kan vi fortsätta så även i helgen.
F: Och den här kampen om P4 i konstruktörsmästerskapet. Den svänger åt ena hållet och åt andra. Suzuka var ett bra lopp för Alpine. Hur tolkar du det?
LN: Det var ett bra lopp för dem. Ja, så enkelt är det. De presterar bra. De gör ett mycket bra jobb och det är så enkelt som det är, ärligt talat. De är väldigt snabba. Det har de varit sedan första loppet i år. Vi kämpar hårt. Jag tror det. Vi gör allt vi kan. Jag känner att vi gör ett mycket bra jobb. Jag är nöjd med det jobb vi gör som team när det gäller strategi och att maximera bilens potential och bara göra det jag tycker är bäst varje helg. Så ja, jag är nöjd. Jag tror att vi kommer att fortsätta att göra det, vi kommer att fortsätta att kämpa. Det kommer inte att bli lätt på något sätt, de gör ett mycket bra jobb, båda förarna kör bra. Så vi får se i helgen.
Fråga: Vem har den snabbare bilen?
LN: Jag tror att det är ganska tydligt… men inte vi.
Q: En sista fråga från mig. Du har IndyCar-stjärnan Álex Palou bredvid dig i FP1. Vilken typ av uppvisning förväntar du dig från honom?
LN: Jag menar, det är alltid svårt att komma in i ett FP1, särskilt i en bil som han aldrig har kört förut. du vet. Han har gjort några av testdagarna i den tidigare bilen, men den här är helt annorlunda, på en så häftig bana dessutom. Så det kommer inte att bli lätt. Det är inte så att man har mycket tid, särskilt inte med däcken och sånt, man får inte så många varv för att känna bra grepp och sånt. Men han är en extremt bra förare. Jag har känt Alex, jag antar att jag har känt honom nästan sedan jag började köra karting. Mer personligen förmodligen under de senaste åren. Men han är en otroligt bra förare, mycket begåvad och han sitter i bilen av en anledning. Han kan ge bra insikter, lägga till värdefulla detaljer för oss och ja, hjälpa oss så mycket som möjligt. Så han kommer att göra ett bra jobb.
F: Okej. Tack, Lando, lycka till. Carlos, kan vi börja med att bara titta på helheten, för det här är första gången du är med på FIA:s presskonferens sedan Max Verstappen tog sin andra världsmästartitel. Kan vi få höra dina tankar om det jobb han har gjort och hur du tycker att han har förbättrats och utvecklats som förare sedan ni var lagkamrater på Toro Rosso?
Carlos SAINZ: Jag tror inte att jag behöver ge Max mer beröm för vad han har gjort i år, för jag tycker att det är ganska uppenbart att han har gjort ett mycket bra jobb och alla kan se hur bra han har presterat och hur väl han har utfört den här säsongen, särskilt efter en inte så lätt start på säsongen med ett par DNF:s, hur de lyckades återhämta sig och sätta ihop många segrar många bra stunder genom året, hålla det konsekvent och vara starka på de områden där vi inte har kunnat vara så starka. Och ja, grattis till honom, grattis till Red Bull eftersom de förtjänar det fullt ut.
F: Tycker du att han har utvecklats som förare sedan ni var lagkamrater?
CS: Det är klart. Jag tycker att åtta år i Formel 1 är många år i Formel 1. Och från första dagen i Formel 1 till åttonde året utvecklas man enormt mycket. Han har verkligen utvecklats på alla områden. Det finns inte ett enda område där man inte har utvecklats och det sätt på vilket han har lyckats fortsätta att göra steg för steg, förbättra allting, för det finns ingenting som vi inte kan förbättra på åtta år. Och det är rättvist för honom och nu maximerar han också att ha en konkurrenskraftig bil, vilket är något man behöver i Formel 1 för att vinna. Annars kommer du aldrig att vinna.
F: Låt oss ta det till den här helgen och till dig och Ferrari. Du har tagit poäng varje gång du har tävlat på COTA, men aldrig varit på pallen. Hur säker är du på att du kommer att ha bilen under dig för att ta dig upp på dessa trappsteg i helgen?
CS: Jag tror att vi har en konkurrenskraftig bil överallt. Det är ett faktum, tror jag. Vi slåss om nästan varje pole position. Segrar är svårare, för av någon anledning lyckas Red Bull under loppet göra ett steg som vi inte har, eller som vi nyligen inte har haft lika mycket. Men vi arbetar på det. Vi tar de här fyra sista loppen för att experimentera lite, för att se hur vi kan bli lite mer konkurrenskraftiga i loppet, hur vi kan förbättra vår däckhantering. Vi har nästa års däck här på fredag, vet du, och det kommer att vara en viktig del för att förstå var vi brister i däckhanteringen för nästa år, för att försöka förbättra oss.
F: Bara fem poäng skiljer dig och George Russell i förarmästerskapet. Hur stor betydelse lägger du i den kampen? Spelar det någon roll för dig var du slutar i mästerskapet om du inte är först?
CS: Det förändrar inte mitt liv som racerförare. Jag bryr mig bara om att vinna och ha en bra säsong. Jag vet att det här året inte har varit lätt. Motgången i Japan var inte heller idealisk. gjorde att jag förlorade ännu mer poäng i den här kampen. Och ja, jag menar, om jag kan sluta fyra tar jag fjärde, men jag skulle föredra att vinna ett lopp innan årets slut, även om det inte innebär att jag slutar fyra. Och jag tror att det är viktigt för oss att försöka vinna, att få pallplatser och att få jämnhet. Självklart skulle detta ge oss P4, men jag fokuserar mer på det än på mästerskapet, låt oss säga.
F: Okej, en golfutmaning för förarna i paddocken i helgen. Njuter du av favoritmärkningen?
CS: Jag har inte så mycket självförtroende. Åh, vad hände? Vi blev tysta. Ni förväntade er att jag nu skulle säga något viktigt, men jag tänker säga att jag är P1, men jag tror inte att det kommer att hålla särskilt länge. Jag sätter press på Lance och Lando här för att de ska slå mig. Och om de slår mig kommer jag att åka tillbaka och försöka slå dem igen. Jag är så tävlingsinriktad.
F: Lycka till med det. Lycka till på banan också. Lance, tror du på dina chanser? Är du bra på golf?
Lance STROLL: Vissa dagar, vissa dagar inte så bra, som alla vi andra.
F: Först vill jag fråga dig om din start på Suzuka för två veckor sedan. De inledande 200 metrarna eller så var spektakulära.
LS: Ja, det var kul. Vi hade en tuff dag på lördagen, så jag hade en del att göra på söndagen och det var definitivt en av mina bättre.
F: Nå, hur är det med den här helgen? Jag menar, Aston har nu tagit poäng i sex av de senaste sju loppen. Hur konkurrenskraftig tror du att bilen kommer att vara här?
LS: Jag tycker att vi definitivt gör framsteg. Vi har gjort stora framsteg under året. Du vet, i stort sett fram till Spa var vi inte i stånd att ta poäng, såvida inte saker hände framför oss. Och nu har vi varit i en position där vi har farten att verkligen utmana om poäng nästan varje helg, när banan passar vår bil. Så jag tror att vi definitivt har försatt oss i en mycket bättre position. Och du vet, de senaste tävlingarna i Asien tog vi många poäng och hoppade några placeringar i konstruktörsklassen, och det är en riktigt, riktigt bra sak. Och det är också bra att se tecken på vad som kommer att hända i framtiden. Vi har gjort ett bra jobb i år med att utveckla bilen och det är en bra sak.
Q: På tal om poäng, du är nu bara sju poäng bakom Alfa Romeo, som ligger på P6 i konstruktörsmästerskapet, tror du att de är möjliga att få med sig?
LS: Ja. Jag menar, jag tror att allt handlar om hur vi gör i de kommande loppen, hur de gör också, och hur bilen går härifrån och fram till Abu Dhabi.
F: Okej. Lycka till med dig också. Checo, tack för att du väntade. Så tredje här förra året, utan vattenflaska. Hur ser du på dina chanser i år?
Sergio PÉREZ: Ja, jag hoppas att jag har vatten med mig, särskilt eftersom det kan bli riktigt varmt på söndag. Så det skulle vara trevligt att ha lite vatten där. Och ja, det skulle vara trevligt att få ett starkt resultat i helgen.
F: Hur viktigt är momentum för dig? Eftersom du nu har slutat som etta och tvåa i de två senaste tävlingarna? Ger det dig mer självförtroende inför den här helgen?
SP: Det hjälper verkligen. När man har en bra serie tävlingar. Självförtroendet och drivkraften är med dig. Men det betyder ingenting. Man måste åka dit och bevisa det gång på gång och förhoppningsvis kan den här helgen bli bra. Vi kan ha ett starkt tempo och ja, det skulle vara trevligt att få ett starkt resultat före hemmaloppet.
F: Och ni kan vinna konstruktörsmästerskapet som team i helgen. Om det skulle hända, hur stolt skulle du känna dig?
SP: Det skulle vara väldigt trevligt. Det är en enorm insats som alla har gjort, inte bara ditt spår. Tillbaka i Milton Keynes har alla pressat på så hårt. Ja, jag menar, det har varit ett fantastiskt år för Red Bull och jag hoppas verkligen att vi kan avsluta det på en hög nivå, för det har varit fantastiskt, det år vi har kunnat ha. Jag tror att det har lönat sig att ta rätt beslut under hela säsongen och att trycka på vid rätt tillfällen. Och jag hoppas verkligen att vi kan vinna titeln snart.
F: Vilket har varit ditt bästa lopp i år?
SP: Jag vet inte vilket som är det bästa, men det mest speciella har säkert varit att vinna Monaco. Det var mycket speciellt.
FRÅGOR FRÅN GOLVET
F: (Alex Kalinauckas – Autosport) Lance, du sa just vilket bra jobb teamet har gjort för att utveckla bilen i år. Kan du förklara hur det har känts bakom ratten? Hur känns det nu jämfört med i början av året?
LS: Ja, jag tror att vi bara har förbättrat balansen mycket. Vi har lagt lite mer last på bilen, vilket alltid hjälper. Så jag tror att kombinationen av dessa två saker har hjälpt oss att bli mer konkurrenskraftiga.
Q: (Mandy Curi – Motorsport.com) Carlos, förra året lyckades du överträffa Charles i förarmästerskapet. I år har du hamnat på efterkälken. Vad har varit den största kampen för dig den här säsongen?
CS: Förmodligen i början av säsongen. De första sex eller sju tävlingarna när bilen var mest konkurrenskraftig, han fick pole positioner och vann tävlingarna. På senare tid har jag uppenbarligen fått mycket mer fart på bilen och jag kör mycket bättre, men det är också sant att bilen kanske inte är på samma nivå som den var i början av året, eller låt oss säga att Red Bull har ökat sin styrka och att det inte är lika lätt att få en pole position eller en seger som det kunde ha varit i början av året, nej. Men han har gjort ett bättre jobb än jag i år, både när det gäller körning och genomförande av loppet, och ja, han kände sig direkt mer hemma med bilen än jag. Jag har kämpat hela året för att försöka nå en nivå som liknar förra årets. Är jag där? Jag tror inte det. Jag tror att jag fortfarande har några saker med den här bilen som fortfarande inte kommer naturligt och jag skulle behöva ändra på en hel del saker. Men ja, jag är nu på en hyfsad nivå där jag är övertygad om att jag kan få några bra resultat och vara konsekvent med det. Men ja, jag ser också fram emot nästa års bil och ser om jag direkt kan få mer fart på den.
Fråga: Carlos, bara för att följa upp, vad är det som inte kommer naturligt med den här bilen?
CS: Jag vet inte, det finns bara bilar där man kör dem och man vet, utan att ens titta på varvtiden, att man vet att man har kört ett bra varv och att man vet att det inte kommer att finnas någon lagkamrat eller någon annan som kör snabbare än en själv. Sedan finns det andra bilar där du tror att du har kört en bra varvtid men du vet att det inte kommer att räcka eftersom du har gjort några misstag här eller där. Och sedan finns det bilar som du måste tänka när du kör och det finns bilar som du kör naturligt. Och i år måste jag tänka mycket när jag kör när jag kör. Jag behöver mycket utrymme i huvudet för att veta att jag måste göra så här i det här hörnet, och så här i det här hörnet måste jag göra på andra sättet. Och jag är säker på att det är hundratals, tusentals sekunder som försvinner medan du tänker på det kommande kurvan. Det är okej, jag kan göra det. Jag menar, jag har varit ganska snabb på sistone, särskilt på ett varv, men det är fortfarande inte idealiskt för en racerförare.
Q: (Jim Vertuno – Associated Press) Carlos. Nu när vi vet lite mer information, även om vi inte vet allt, vad anser du om Red Bulls kostnadstaksituation och vilka konsekvenser, om några, bör det få för teamet och förarna?
CS: Det är inte bara Red Bull, eller hur? Jag skojar bara. Det finns Lance här, som inte lyssnar! Men jag tror att alla team och förare vill ha klarhet, först och främst, och sedan rättvisa. Och vi vet alla hur mycket 1, 2, 3, 4 – jag vet inte vad det är för antal – miljoner kan göra för bilutvecklingen och bilens hastighet i Formel 1. Det är därför som alla för flera år sedan spenderade 350 miljoner, eller de tre bästa teamen spenderade 350 miljoner, och nu spenderar vi 150 miljoner för att hålla dessa saker under kontroll. Och ja, jag hoppas bara att om det finns ett straff så är straffet relativt viktigt för att ta bort aptiten från att spendera 2 eller 3 miljoner för att slösa bort dem på nästa års bil för att man tror att nästa års bil är mer värd än det andra året, och sedan får man ett straff för att man struntar i det. Jag vet inte, jag tycker bara att det måste vara rättvist för alla. Och om det finns ett kostnadstak så är det till för att följas och jag hoppas bara att FIA fattar rätt beslut för att se till att alla följer det.
F: (Jeff Gluck – The Athletic) Checo, efter att ha sett Max på nära håll i ett par år och sett hur han arbetar, vad är det viktigaste hos honom som du tror hjälper honom att sticka ut som förare?
SP: Tja, jag tycker att han helt klart har tagit ett steg uppåt de senaste åren. Han levererar verkligen från FP1 hela vägen till söndagens sista varv på en mycket hög nivå. Han gör knappt några misstag. Och jag tror att det är något som är mycket svårt att få, att kunna köra till 100 procent utan att göra misstag är det som gör honom så speciell just nu.
Q: (Luke Smith – Autosport) Valtteri, du var en del av Mercedes-teamet som åkte genom Abu Dhabi i titelkampen mot Red Bull förra året. Jag såg att du nickade med när Carlos gjorde dessa kommentarer där. Kan jag få höra dina tankar om situationen med budgetbegränsningen? Du vet hur mycket titeln gjorde ont förra säsongen. De här miljonerna kan göra stor skillnad. Vad vill du att FIA ska göra?
VB: Jag är på samma linje som Carlos. Jag tycker att regler är regler och om man inte följer dem bör det finnas ett straff som verkligen gör ont, för som Carlos sa vill man inte att någon ska ha lust att maximera något under ett år och riskera med ett budgettak, men sedan… Jag hoppas personligen att det blir ett strikt och hårt straff, för det får inte hända: regler är regler. Det finns många regler i F1 och det borde inte vara någon skillnad när det gäller straffet. Så låt oss hoppas det, att det blir ett bra straff som verkligen, verkligen skadar dem eftersom jag, som jag sa, satt med i kampen förra året om konstruktörsvinsten. Ja, vi fick det men vi missade förartiteln med några få poäng och några miljoner, det kan göra en stor, stor skillnad.
Q: (RJ O’Connell – Racefans.net) Lando, förra året var banunderlaget uppenbarligen en viktig diskussionspunkt – och detta är innan vi har en helt ny generation bilar där porpoising och oscillation har blivit ett problem – så för Lando, för dig, vilka är de områden som oroar dig när du tar dig an den här banan, vare sig det är under ett hett varv, eller återigen under en hel Grand Prix-distans?
LN: Jag tror att vi först och främst måste vänta och se. Det har varit flera ställen där den har fått nytt underlag, särskilt på de värsta platserna, som den första chikanen, så den första sektorn har fått nytt underlag, förutom i kurva 1, och några andra ställen på baksidan. Jag kommer att kunna ge en bättre förklaring i morgon om vad svårigheten kommer att vara, men särskilt på en bana där det är så hög hastighet, som den första sektorn, är jag nöjd. Jag menar, jag talade med Fabio [Quartararo] som körde här i MotoGP, och han sa att många av platserna är betydligt bättre. Det är mycket värre på motorcyklar än på bilar, så om han säger att det är bättre så förväntar jag mig att det ska vara mycket bättre. Men det är alltid ett problem för oss. Varje helg måste vi göra kompromisser på grund av körning och gupp och sådana saker, så ju mindre det är, desto mer kan man förhoppningsvis dra nytta av det… det kommer förmodligen att gynna alla, ju jämnare det är och ju mindre gupp det är, men för oss gör det stor skillnad. Så om banan är bättre i år och mindre ojämn så kan det förhoppningsvis hjälpa oss att ställa in bilen på ett bättre sätt.
F: (Francisco Fuentes – Televisa Univision) Checo, eftersom du är så nära gränsen, hur mycket motivation har du för det här loppet? Och att nästa lopp är i Mexico City, ger det dig någon effekt på din känsla för stödet från fansen?
SP: Ja, det här är en väldigt speciell helg eftersom det är så många mexikaner och latinamerikaner som deltar i det här loppet och sedan har vi också hemmaloppet på gång, så de här två loppen är de mest speciella helgerna i min säsong, så jag hoppas verkligen att jag kan få bra resultat här.
F: (Jim Vertuno – Associated Press) Checo, jag ska fråga dig, som Red Bull-förare, är det något annorlunda i paddocken för dig eller Max eller relationerna inom paddocken, eftersom vi har den lilla information vi har om kostnadstaket och vad tror du att det borde hända i nuläget?
SP: Tja, vi tror att vi ligger i linje och vi tror att allt kommer att komma upp i rätt situation. Självklart kommer jag att lämna det till mitt team att lösa det tillsammans med FIA, men i slutändan finns det alltid team som vill ta ut prestationer ur dig, särskilt när du vinner, så det är en del av sporten och det här har funnits i evigheter och jag tror bara att det kommer att bli… det är bara en normal situation och allting. I slutändan kommer fakta att komma fram och folk kommer att se och förstå situationen.
Q: (Luke Smith – Autosport) Lance, du bytte tävlingsingenjör i mitten av förra säsongen, tror jag. Relationerna mellan förare och tävlingsingenjörer är uppenbarligen mycket viktiga under hela loppet och sådana saker. Hur knepigt var det att byta mitt under säsongen, och tar det tid att bygga upp förtroendet igen, eller gick det ganska smidigt?
LS: Jag tror definitivt att det är viktigt att vara på samma sida som din tävlingsingenjör. I slutändan ställer de in bilen så att den passar dig, och jag tror att det förhållandet och vad du vill ha av bilen och de beslut som fattas om inställningar etc. är mycket viktigt. Men jag har definitivt haft en mycket smidig övergång. Ben, som jag har arbetat med under de senaste ett och ett halvt åren, har varit fantastisk och det är bara teamets utveckling och att flytta runt folk. Det har definitivt varit en smidig övergång för mig och jag är verkligen nöjd med hur det går.
Q: (Alex Kalinauckas – Autosport) Carlos, du nämnde tidigare att du skulle prova 2023-däcken i morgon. Däckhanteringen har varit lite av en svaghet för Ferrari historiskt sett – om man tänker på förra året – och naturligtvis de senaste loppen mot Red Bull, så hur mycket av en boost kan det ge dig? Hur mycket tror du att du kan få ut av att köra med det gummit i morgon?
CS: Först och främst måste vi se vad däcket gör med bilens balans. Detta är en enorm faktor eftersom jag alltid säger att däcket är det enda som rör marken i en Formel 1-bil och det som ger dig greppet och sedan känslan och styrningen och allting. Så det ska bli superintressant att se vad Pirelli har hittat på, särskilt eftersom varje team har spelat sin roll i utvecklingen av Pirelli i en viss riktning för att förbättra däcket, så vi får se. Jag är lite orolig för den här regeln om däcktäckning. Alla säger att dessa 50 grader – vem som än har provat det, vilket jag inte har gjort – är ganska farligt och det är inte rätt riktning för sporten. Men bortsett från det får vi se vad det gör för bilbalansen, hur det förändrar vår bils beteende och se vad den huvudsakliga begränsningen blir och om det gynnar vår bil eller inte.
F: Carlos, om vi stannar kvar hos dig, kan vi få veta något om Robert Shwartzman som kommer att köra Charles bil i FP1 i morgon. Vad kan vi förvänta oss av honom?
CS: Bobby. Jag tror att han kommer att ha mycket roligt. Jag tror att han har provat 2021-bilen tidigare, så det kommer säkert att bli lite av en överraskning att plötsligt hoppa in i 2022-bilen eftersom de är ganska olika. Dessutom antar jag att det är en ny bana, så det finns massor av nya saker. Jag hoppas bara att han gör ett bra jobb för teamet, för när man är en ung förare är det viktigaste naturligtvis att hålla bilen på rätt spår och ge teamet den information som Charles inte kan ge och njuta av det. Det är en så häftig dag, du vet, när du kör en FP1 framför alla Formel 1-människor och delar en bana förmodligen med sina idoler från det förflutna och det är en dag som jag tror att han måste ta det som en njutning.
Q: (Bartosz Pokrzywinski- Parcfer.me) Valtteri, du har haft ett resultat i det här Grand Prixet tidigare. Vad är ditt bästa minne från Circuit of the Americas sedan du kom med i Formel 1 2014?
VB: Jag tror att det finns två favoritminnen: Första poängen i F1 2013, vilket nästan kändes som en seger eftersom det var en lång säsong med ganska mycket kamp med bilen 2013. Men ja, att äntligen göra poäng första gången var något fantastiskt och jag hade ont i huvudet dagen efter, Men sedan segern 2019 var från pole; att vinna här är verkligen ett unikt Grand Prix att vinna så dessa två definitivt bra minnen, men förhoppningsvis kommer fler.

FÖRARGRUPP 2: Lewis HAMILTON (Mercedes), Kevin MAGNUSSEN (Haas), Alex ALBON (Williams), Esteban OCON (Alpine), Pierre GASLY (AlphaTauri)
F: Lewis, du har gjort olika depåstopp på vägen till Austin, inklusive en NFL-match för Broncos, hur mycket kul har du haft?
Lewis HAMILTON: Jag vet inte om de olika stoppen… ja, jag har varit i Tokyo och LA och jag fick se Broncos, jag fick se mitt lag spela. Den upplevelsen var otrolig, att bara vara i den enorma arenan. Först och främst är arenan fantastisk, men att se en annan grupp fans, men alla med samma likheter som de fans vi har här, som bara brinner för sitt lag, som är på kanten av sina stolar för varje enskild match. Sedan har jag pratat med tränaren, med spelarna och med resten av ägarna om övertagandet, om de utmaningar som vi har, om de saker som vi måste förbättra, till exempel våra anfall… vårt försvar är riktigt starkt, men vårt anfall är ganska svagt för tillfället. Vi har Russell som är ny i laget och han behöver mer skydd. Han håller fortfarande på att lära känna många av spelarna runt omkring honom. Så ja, jag gillar att gå väldigt djupt in i allt sådant och även i idrottsutövning eftersom dessa killar är enorma. Några av killarna är över 300 pund, de är massiva: du vill inte att de ska slå dig. Och sedan bara titta på hur jag kan spela en roll för laget när det gäller att stödja dem och även de saker som vi ska göra med D&I i samhället i Denver.
F: Du kommer att njuta av din samvaro med laget.
LH: Och du vet, och Rob och Greg och Carrie och Mellody, de är alla så snälla och har uppnått så mycket i sina karriärer så det är helt fantastiskt att kunna prata med dem och lära sig av dem, dessa människor också.
F: Låt oss gå vidare till den här helgen. Du har sex gånger vunnit USA:s Grand Prix, fem gånger här på Circuit of the Americas. Det är helt klart något med det här loppet som lockar fram det bästa hos dig. Håller du med om det?
LH: Ja, jag tror att bara det att jag är i USA gör mig väldigt lycklig när jag är här ute. Jag tror att redan när jag kom till Indianapolis – var det 2007? – var en bra tid. Men jag tycker att den här banan är väldigt speciell. Med tanke på att det är en nyare bana är det en av de bästa banorna som vi har och ger bra racing. Ett enda varv är spännande och sedan får vi den här publiken som bara växer för varje år. Och de gör det helt enkelt annorlunda här, eller hur? Jag skulle säga att vi européer är bra… vi är bra på sport, men det finns saker som vi har lärt oss, skulle jag säga, med partnerskapet med Liberty och jag tror att sporten växer som helhet när det gäller hur vi arrangerar showen.
F: Och hur är det med prestationen? Du har uppgraderat bilen i helgen, vad kan vi förvänta oss av dig och Mercedes?
LH: Ni kan förvänta er att vi kommer att prova allt, som vi alltid gör. Jag vill inte sätta förhoppningar till med… mycket arbete har naturligtvis lagts ner på uppgraderingen, som det alltid gör. Och jag är verkligen, verkligen stolt över det arbete som alla har lagt ner. Men tidigare har vi haft förväntningar: Åh, det här kommer att ge en tiondel eller vad det nu kan vara, och sedan har vi kämpat för att få ut det, så jag har ett öppet sinne. Jag hoppas att vår bil generellt sett fungerar bättre på den här banan. Och jag är allmänt sett bara förväntansfull. Jag körde här strax efter Montreal i den gamla bilen, vilket är fantastiskt. De har gjort en del av sektionen plattare, till exempel sväng 5, 4 eller 5 tror jag att det är, så jag hoppas att det kommer att bli bättre för vår bil.
F: Kevin, du har inte tävlat här sedan 2019. Vilka delar av den här racerbanan ser du mest fram emot att köra?
Kevin MAGNUSSEN: Jag håller med Lewis om att jag tycker att av nya banor är detta en av de bästa. Jag tenderar att gilla de gamla banorna mer än de nya, men det är faktiskt en väldigt häftig bana, särskilt sektor ett är väldigt snabb och du vet, med dessa esses, även om det finns mycket avrinning, vilket gör det lite mindre spännande, så är det bara en sådan fantastisk plats att köra en formel 1-bil. Jag tror att kurva fem är den där vi satte mest sido G av alla kurvor i år. Det är vanligtvis mycket ojämnt, Lewis säger att det är mindre nu, så med dessa bilar förväntar jag mig att det kommer att vara ganska ojämnt. Men ja, det är kul att vara tillbaka och jag ser fram emot det.
F: Hur är det med bilens prestanda för er på Haas?
KM: Tja, jag tror att vi generellt sett är mer nöjda med banor med hög downforce och det här är en bana med hög downforce så förhoppningsvis kan vi vara lite mer konkurrenskraftiga. Jag tror att några av de andra teamen på sistone har gått före oss i fråga om prestanda, men det betyder inte att vi inte kan slåss mot dem och ha en chans mot dem.
F: Ja, det är en mycket tät kamp med AlphaTauri om P8 i konstruktörsmästerskapet för er. Ser du att det kommer att gå ner till slutet?
KM: Ja, jag tror det. Det är väldigt tajt när det gäller poäng för de här killarna. Till och med nästa plats, P7, är, om man bara tittar på poängen, inte så mycket, men det är så svårt för oss att ta poäng just nu så det kommer att bli tufft, men ja, vi kommer att göra vårt bästa, naturligtvis,
F: Det har spekulerats en hel del om din lagkamrat inför nästa säsong. Har teamet rådfrågat dig om vem du vill ha bredvid dig? Kan vi också få höra dina tankar om Mick Schumacher och det jobb han har gjort i år? Och var har du sett honom förbättra sig?
KM: Tja, för det första har jag inte haft något inflytande på vad som har hänt med förarna och det ligger helt utanför mina händer. Om jag bara tittar på Mick så tycker jag att han verkligen har förbättrat sig under året. Han började kanske med att inte riktigt gilla bilen och saknade lite självförtroende, men han har verkligen vunnit det och på sistone har han varit super svår att slå för mig. Och jag tycker att han med tanke på hur han kör just nu definitivt förtjänar en plats i startfältet. Men återigen, du vet, det ligger helt utanför mina händer och jag kan bara önska honom lycka till.
Q: Alex, jag kommer till dig nu. Du har blivit blond igen.
Alex ALBON: Första gången. Säger man inte att blondiner har roligare? Jag vet inte. Är det så? Det är i alla fall vad blondinerna säger till mig.
LH: Är du blond överallt?
AA: Blond överallt.
LH: Ja!?
AA: Åh! Jag var som, ja Lewis, kan du inte se att sidorna är blonda, allt är blont.
F: Alex, låt oss tala om COTA. Du slutade femma här i ditt enda lopp. Vad kan vi förvänta oss av dig och Williams i helgen?
AA: Ja, jag tror att när vi går in på den här banan är det kanske mindre berömvärt för vår bil. Men vi får vänta och se. Självklart tror jag att det kommer att vara ganska blåsigt också, vilket återigen kanske inte är så gynnsamt. Men jag vill inte låta alltför negativ. Jag tror att vi kan göra ett bra jobb om bilarna är starka i FP1, jag är säker på att vi kan försöka behålla det och ja, vi får se.
F: Berätta lite mer om FP1 eftersom Logan Sargeant kommer att köra bilen bredvid dig. Vad kan vi förvänta oss av honom? Vad kan du berätta för oss?
AA: Jag är inte så säker för att vara ärlig. Jag tror att han uppenbarligen har arbetat hårt på fabriken för att förbereda sig för morgondagen och jag tror att han är där ganska mycket faktiskt. Han är verkligen där mer än jag, så han jobbar hårt. Jag är säker på att han kommer att njuta av det. Det är en häftig bana att köra på och det är självklart ett hemmalopp för honom så det är alltid trevligt att köra en F1-bil och jag är säker på att det blir speciellt för honom.
F: Esteban, innan du flög hit deltog du i Ballon d’Or-ceremonin i Paris. Berätta om det: Det slog mig att du var en mycket modig man som gjorde alla dessa donuts och saker med Ballon d’Or precis ovanför ditt huvud.
Esteban OCON: Ja, jag var lite rädd att de skulle falla på mitt huvud eftersom den är väldigt tung, den väger ungefär sju kilo tror jag. Killarna i teamet har gjort ett bra jobb för att hålla den på plats. Men vilken känsla att bara köra en Formel 1-bil på Paris gator och att leverera den inne på teatern och sedan vinna den av Karim Benzema, som uppenbarligen är en fransk spelare, och skriva historia igen. Så ja, det har varit fantastiskt, det har varit en fantastisk upplevelse för mig.
F: Innan vi tar upp helgen vill jag bara fråga dig om din körning i Japan när du höll Lewis på avstånd under så många varv. Skulle du säga att det var ett av dina bästa lopp i Formel 1?
EO: Jag tycker att det har varit ett bra lopp helt klart. Jag menar, vi hade roligt med Lewis hela loppet. Jag hade mycket roligt när jag kämpade med honom. Och ja, fantastiskt att uppenbarligen ta med sig några bra poäng till teamet. Att ta den fjärde platsen tillbaka i mästerskapet är väldigt viktigt för oss. Och det visade verkligen att vi har ökat, du vet, som team med de prestandauppgraderingar som vi har med oss. Vi har ytterligare en uppgradering i helgen. Så ja, jag menar, det går verkligen åt rätt håll just nu, och förhoppningsvis kan vi fortsätta med den drivkraften.
F: Bilen var väldigt snabb i Suzuka. Tror du att den kommer att passa de snabba svepen på COTA också?
EO: Det finns ingen anledning till varför den inte skulle göra det. Vi måste bara vara försiktiga, för förra året har det inte varit någon bra helg för oss. Så det är den lilla saken som vi har i huvudet. Du vet, vi har gjort en hel del analyser från förra året och tittat på allting. Uppenbarligen gick det inte som planerat. Men vi har helt klart en mycket snabbare bil nu och förhoppningsvis blir det en stark helg igen.
F: Pierre. Du var på Ballon d’Or-ceremonin också. Ditt första engagemang som Alpine-förare. Är det vad vi kallar det?
Pierre GASLY: Ja, jag antar att vi kan kalla det så. Ja, det kan man väl säga.
F: Berätta om det. Hur mycket tyckte du om det?
PG: Ja, jag är ett stort fotbollsfantast. Så det var naturligtvis mycket speciellt att få delta i hela ceremonin. Ännu mer speciell kväll, som Esteban nämnde, var det Karim Benzema, en fransk spelare som vann Ballon d’Or efter 24 år, tror jag, sedan Zidane vann den. Så det var mycket speciellt. Så gott som alla mina favoritfotbollsspelare deltog också. Så det var en mycket speciell kväll.
F: Och hur är det att vara tillbaka i USA? Hur upphetsad är du? Det verkar som om du har tillbringat allt mer tid i USA under de senaste åren.
PG: Ja, jag måste säga att det är en plats som jag verkligen gillar. Jag tror att det främst är deras mentalitet, deras livsstil, underhållningen och hur de är. De är extremt vänliga människor. De vet hur de ska få en att känna sig bekväm, och jag måste säga att jag älskar accenten. Jag kan inte… Jag har inte talang, inte som Daniel, särskilt den texanska dialekten, jag måste lära mig det av honom, men det är en mycket unik plats. Och jag har verkligen njutit av det. Så jag måste säga det… kom han med en häst i morse? Jag trodde att det var photoshopat, till en början när jag såg det! Jag har aldrig sett en häst i en F1-paddock – det är sådant som händer i Amerika. Och jag måste säga att jag verkligen njöt av det.
F: Tre poäng på de senaste fem loppen. Hur säker är du på AlphaTauri-paketet nu?
PG: Tja, vi vet att det är en hård kamp. Vi vet att det inte har varit lätt för oss den här säsongen att ta poäng och det är väldigt tajt med Haas, Aston har varit extremt snabb den senaste tiden och tagit många poäng. Så jag tror att vår mentalitet är mer att köra race för race och bara försöka ge allt vi har, varje enskild helg. Sedan får vi se poängen i slutet av året. Men Austin är en typ av höghastighetsbana med hög downforce, vilket inte passar vår bil så bra. Men allt kan hända. Så vi ska göra vårt bästa och förhoppningsvis kan vi ta poäng.
FRÅGOR FRÅN PUBLIKEN
Q: (Alex Kalinauckas – Autosport) Lewis, Mercedes är det enda teamet som har slagit Red Bull under det senaste decenniet, till exempel sedan början av 2010, det är 12 år nu. Tror du att om ni är tillbaka i titelkampen i framtiden är Mercedes det team som mest sannolikt kan slå Red Bull? Jag menar, jag är säker på att du vill prata om ditt eget team naturligtvis, men vad är det som gör Mercedes så starkt jämfört med till exempel Ferrari, som har visat vissa svagheter på många fronter i år? Tack.
LH: Ja, det är en bra fråga. Tja, till skillnad från i början av året, då jag sa att vi inte gör några misstag, vi är mänskliga. Och det gör vi uppenbarligen. Jag tror att Ferrari också kommer att ha personer som har varit där i över 20 år och vi har naturligtvis, tror jag, en stor styrka på djupet. Jag tror att det är ledarskapet. Vi har en fantastisk ledare. Vi har ett fantastiskt stöd från Daimlers styrelse som alla gillar racing. Passionerade tävlingsmänniskor. Sedan tror jag att det är kärngruppen av människor. Det finns en fantastisk kommunikation i hela organisationen. Toto är mycket fokuserad som ledare på att verkligen lyfta fram människor. Jag känner inte till någon annan ledare som jag har arbetat med som går och frågar: ”Hej, hur är det hemma? Hur kan jag hjälpa till att stödja dig bättre, så att du får mer tid med din fru, din man, din partner eller dina barn, så att du kommer till jobbet och är gladare och vill engagera dig mer. Det är det som Toto är. Så jag tror att det är det, och på grund av det finns det en verklig hunger inom teamet. Så ja, det är en kombination av dessa saker. Och jag vill gärna tro att vi kommer att vara de som konkurrerar med dem och kan slå dem igen, det tror jag verkligen. Men jag hoppas verkligen att Ferrari är starka under de kommande åren. De har definitivt haft ett svårt år, men det har funnits några starka tecken, uppenbarligen, som du har sett i år, vilket har varit trevligt att se. Och det har varit trevligt att se Ferrari göra bra ifrån sig igen. Så jag hoppas att det blir mer än en tvåvägsstrid nästa år. Jag hoppas att vi är minst tre. Om inte, överraskande nog, kanske fler. Varför kan inte McLaren vara med? Vi får se. Eller till och med Alpine har gjort det fantastiskt bra. Vi får se.
Q: (Jim Vertuno – AP) För Lewis, baserat på den lilla information vi vet just nu, vad anser du om situationen och Red Bulls brott mot kostnadstaket? Och vilka konsekvenser – om några – anser du att teamet eller förarna bör få? LH: Jag kan inte riktigt ge dig något svar. Det finns inget jag kan säga som skulle vara fördelaktigt, det kommer att vara på antagandet om vad som kan eller inte kan hända. Så jag ger inte det någon energi, jag fokuserar på att verkligen fortsätta att försöka ge teamet en ny kick och verkligen försöka vända den här bilen. Arbeta med saker som jag i allmänhet kan kontrollera. Som jag har sagt tidigare är det… Jag tror att det är sportens integritet som är… just nu där jag tror att de beslut som förhoppningsvis kommer att fattas kommer att… Jag tror verkligen att Mohammed och hans team kommer att fatta rätt beslut. Det måste jag tro. Jag vill naturligtvis ge dem en chans att tvivla. Och i övrigt är jag som sagt bara inriktad på att göra mitt bästa jobb. Vad de någonsin har gjort är gjort.
Q: (Emily Selleck – New York Post) Lewis, vi såg nyheten om att W Series var tvungen att avsluta sin säsong några lopp tidigare. Tycker du att Formel 1 eller FIA borde vara mer skyldiga att hjälpa sina stödserier när de har stora ekonomiska problem? Tack.
LH: Det gör jag till 100 procent. Särskilt det. W-serien. Det har inte varit tillräckligt fokus på kvinnor inom idrotten, under hela Formel 1:s liv, och det är inte tillräckligt fokuserat på det nu. Och de förstorar inte tillräckligt det fantastiska arbete som görs där. Det finns inte tillräckligt med representation över hela linjen, inom branschen. Och det finns inte riktigt någon väg för dessa unga, fantastiska förare att ens ta sig till Formel 1, och sedan finns det en del människor som säger att vi aldrig kommer att få se en kvinnlig F1-förare någonsin. Så det är ingen bra berättelse att sprida. Så jag tror att vi måste göra mer, och med organisationen, med Formel 1 och Liberty som gör det så bra, är det inte mycket för dem att hjälpa till på det området. Och jag tror att vi måste göra mer för att uppmuntra… Jag menar, i det arbete jag försöker göra med Mercedes till exempel, försöker vi få in 8000 unga flickor i sporten – men alla team borde göra det.
F: (Phil Duncan – PA) Lewis, för att återgå till överträdelsen av kostnadstaket. En del människor, särskilt dina fans, säger att förra säsongens resultat borde ha blivit omvända, eftersom Red Bull bröt mot kostnadstaket. Är det något du håller med om? Bara dina tankar om det.
LH: För det första älskar jag mina fans. Jag älskar hur passionerade de är. Så jag har inte varit riktigt… Jag har hört de saker som har sagts. Jag ser generellt sett fram emot det. Jag tittar på hur jag kan vinna ett nytt mästerskap. Jag är inte… Jag har mina egna åsikter om vad vi gjorde som lag och hur vi gjorde det förra året. Och jag är verkligen stolt över det. Och jag tror på det vi förtjänade. Det förändras egentligen inte särskilt mycket. Jag tror att sporten måste göra något åt det här i framtiden, annars, om det är ganska avslappnat… om de slappnar av med de här reglerna, så skulle alla lag bara gå över, spendera miljoner mer och sedan bara få en smäll på fingrarna, det kommer uppenbarligen inte att vara bra för sporten. De kan lika gärna låta bli att ha ett kostnadstak i framtiden. Så, ja… det är allt jag har att säga.
Q: (Katie Barnes – ESPN) Den här frågan är till Lewis. Jag såg att Mission 44 tar emot ett antal svarta ingenjörsstudenter här i helgen. Jag undrar om du kan säga mer om vilka dessa studenter är och vilken förändring du hoppas kunna skapa genom det program som du använder för att ta emot dem?
LH: Ja, jag är mycket stolt. Jag fick tala med drygt 100, jag tror… Det slutade med att jag talade med 90 av dem eftersom några av dem ska in i garaget i dag. Men jag kunde… med Stefanos samtycke kunde jag ta med några av dessa unga studenter in. Ungdomar som aldrig har sett Formel 1 tidigare, med det yttersta målet att fortsätta att visa dem att det finns utrymme för dem inom ingenjörsyrket. De flesta av dem inser förmodligen inte att det genom STEM-ämnen finns en väg in i ingenjörsyrket och att det är en plats där de en dag kan arbeta. Det finns många andra vägar man kan gå med STEM, med dessa som kvalifikationer. Så mitt slutgiltiga mål i framtiden… Även om Mission 44 för närvarande är baserat i Storbritannien vill jag utöka det till USA och förhoppningsvis till Afrika vid något tillfälle. Och återigen är det bara att arbeta på att förbättra representationen. Det handlar om att verkligen förbättra pipeline, Mission 44, och de centrala pelarna handlar verkligen om utveckling, egenmakt och, som jag sa, att försöka förändra livet för de ungdomar som utsätts för diskriminering och missgynnande.
Q: (Roksana Cwik – Swiatwyscigow.pl) Kevin, du kommer att köra med din pappa i Gulf 12 Hours. Är du glad över det?
KM: Ja, jag är väldigt glad. Jag känner att det är en fantastisk möjlighet som jag och min pappa har, att vi båda är aktiva racerförare samtidigt. Det är ganska unikt. Och naturligtvis beror det på att min pappa fick mig så ung att han inte ens är 50 år ännu. Det kommer att bli fantastiskt och så länge vi kan ska vi ta varje tillfälle att tävla i samma bil – och jag bryr mig egentligen inte om vilken typ av bil det är. Så länge jag får möjlighet att tävla med honom och skapa sådana här minnen, så tar jag den.
Fråga: Vem är snabbare?
KM: Tja, jag tror att i en GT-bil är min pappa… det är inte många som är snabbare än han i en sådan, så jag kommer att pressa som en galning för att försöka vara snabbare än honom i den här.
Q: (Jonathan Steel – Formula 1 News Hour). Min fråga är faktiskt till alla. Juan Fangio. Jag såg en intervju med honom 1962-63. Och han sa att teamet var 65 procent ansvarigt för att vinna lopp och föraren var ansvarig för 35 procent. Och han sa att han förväntade sig att detta skulle förändras med åren. Var tror du att den procentandelen skulle ligga i dag? Hur stor andel är teamet ansvarigt för att vinna lopp? Och hur stor procentandel skulle du säga att ni som förare är ansvariga?
PG: Jag säger 90-10.
F: Bara för att vara tydlig, 90 procent lag?
PG: Ja, för tillfället. Förhoppningsvis kan vi en dag ändra på saker och ting – men för tillfället säger jag det.
EO: Ja, jag tänkte säga samma sak som Pierre. Uppenbarligen har det inte rört sig tillräckligt mycket i den riktningen. Jag tror att allt som har införts nu, i Formel 1, med… Jag tänkte säga kostnadstak, men låt oss hålla oss till det, det borde naturligtvis hjälpa för framtiden, för att få alla att komma närmare varandra, men det är inte tillräckligt nära ännu för oss alla och jag tror att det skulle vara roligare om vi alla kunde slåss i fronten.
AA: Ja, jag tror att de två har sagt det. Det är ganska mycket runt den siffran. Inget mer att tillägga.
KM: Jag tror att det är svårt att sätta siffror på det, för på vissa sätt kan man säga att det är 100 procent team, eftersom F1 i F1 inkluderar föraren i teamet. F1 är på många sätt den mest lagbaserade sport som finns. Det är så många människor som måste prestera för att lyckas i den här sporten. Så jag tror inte att det är lätt att säga någon form av procentsats.
LH: Det är omöjligt att säga vad siffran egentligen är. Det finns inget jag i team, och det finns ingen individ som är större än alla andra människor inom organisationen. Ja, den som får sitta i bilen är en del av att få fram attraktionen, och självklart lägger man sista handen vid den fantastiska skapelse som alla de människor som man får arbeta med har gjort, men jag tycker att det är dumt att sätta siffror på det, för det är irrelevant. Det gör ingen skillnad, eller hur? I slutändan är det ett lag och varje enskild person i laget måste dra åt rätt håll med samma kraft när vi roder tillsammans.
Q: (Luke Smith – Autosport) Lewis, jag vill ta upp din kommentar om integriteten i Formel 1. Vi upplever just nu en enorm boom – tre lopp i USA från och med nästa år, jag tror att 440 000 fans under tre dagar i helgen. Hur viktigt är det med denna integritet, hur viktigt är det att vi inte förstör så mycket av det goda arbete som har gjorts för F1 under de senaste fem åren med saker som överträdelser av kostnadstaket, kranincidenten och Suzuka till exempel?
LH: Ja, jag menar, jag tror inte att sporten försöker göra misstag, men vi kommer att fortsätta att stöta på saker och hinder under årens lopp. Men jag tror att när vi pratar om integritet är det hur vi navigerar genom dem samtidigt som vi behåller kärnvärdena och är öppna. Och vara trogen de värden som idrottsreglerna föreskriver. Och jag tror att det kan vara en förvirrande tid för fansen. Utan fansen är sporten ingenting. Så ja, jag tror att vi måste hålla fast vid dessa värderingar.
Q: (Elizabeth Blackstock – Road and Track) Jag har en fråga till Lewis. Du har varit en av de förare som fått mest kritik när det gäller sociala medier under de senaste åren, men du har också blivit en slags förebild för hur sociala medier bör användas av formel 1-förare. Hur tror du att användningen av sociala medier har bidragit till att påverka den växande populariteten för Formel 1, särskilt här i Amerika?
LH: Ja, tack. Jag tycker att det har varit en intressant resa att försöka förstå… Vi har alla en plattform, eller hur? Vi har säkert alla sociala medier och vi lär oss alla hur vi ska använda dem. Vi använder dem alla på olika sätt och av olika skäl. Jag tror att det jag skulle säga att jag har lärt mig är att vara mer sårbar, att dela med mig mer till andra. Jag märker att så många människor har samma erfarenheter som jag har, och de budskap jag får och de budskap jag ger… Jag tror till exempel att vi bara är 20 stycken i Formel 1, och vi är typiskt du vet, folk ser oss på TV och det verkar nästan som om vi är så långt borta, det är omöjligt att träffas, du vet, och vi är bara människor, du vet. Vi går igenom samma mänskliga känslor och erfarenheter som andra människor gör offentligt. Och jag tror att det är en sak som sociala medier har gjort det möjligt för mig att dela med mig av, för jag tror inte att det är lätt att göra det genom en kamera, som sådan, och genom intervjuer, nödvändigtvis. Så det har varit mitt medium för att kunna kontrollera berättelsen och dela resan med dem, för det har varit fantastiska 15 år. Jag har vuxit med så många människor inom sporten. Det är en enormt stor familj. Och sedan finns det de som kommer till dessa tävlingar år efter år och sparar upp för att komma med sina familjer och så vidare, och oavsett resultatet är de där med dig och sitter på kanten av sin stol. Så det är en ganska privilegierad position.