Franco Uncini: ”Jag är här för att tillkännage min avgång och jag har en lång lista med människor att tacka. Carmelo Ezpeleta är förstås den första, han är vår chef! Och en fantastisk person. Mike Trimby och IRTA:s ordförande Herve Poncharal och de tidigare ordförandena. FIM:s ordförande Jorge Viegas och hans föregångare. Sedan MotoGP:s säkerhetskommission. Carlos Ezpeleta! Och Loris Capirossi, som jag har tillbringat de senaste tio åren med! Tack till, inte alla men nästan, de banor som jag har arbetat på. Alla personer från IRTA, Dorna och FIM. Jag slutar här, annars skulle jag sitta här i timmar. Jag älskar det och jag älskar den här sporten. Den har varit mitt livs centrum för alltid. Tack till FIM, IRTA, Dorna och säkerhetskommissionen, vi har gjort ett utomordentligt arbete för säkerheten. Jag har haft många sömnlösa nätter men jag är glad och nöjd med vad vi har åstadkommit. 30 år med det här jobbet, 20 år med IRTA och 10 år med FIM. Jag är farfar till två barn, jag har två döttrar och min fru som har funnits vid min sida sedan 1981 och som fortfarande tål mig! Tack, och tack till mina döttrar. Jag måste sakta ner och ge plats åt de unga. Jag känner att Tomé kan fortsätta detta utmärkta arbete, och som talmannen sa var Tomé också mitt val. Han är den person som jag tror kan fortsätta detta arbete. Tack så mycket allihopa.”