Den fyrfaldige vinnaren av Singapores Grand Prix, Lewis Hamilton, medgav att 2022 års lopp i Lejonstaden inte var ett lopp som han skulle minnas med glädje, eftersom de tidiga förhoppningarna om att utmana om segern förvandlades till en P9-plats vid flaggan efter ett par kostsamma misstag.
Han startade på andra startraden i P3 tillsammans med Ferraris Carlos Sainz, men det var spanjoren som vann i parets första hörnstrid, och Hamilton tog sig ut i utloppet innan han satte sig bakom Sainz och klagade på att han hade tvingats bort av den röda bilen.
LÄS MER: Perez håller undan Leclerc och vinner berg- och dalbana 2022 Singapores Grand Prix medan Verstappen nöjer sig med en sjunde plats
Men sedan såg ett fel på varv 33 Hamilton stoppa sin Mercedes W13 tungt in i väggen i Sväng 7, vilket tvingade honom att gå i depå för en ny nossektion. Hamilton återhämtade sig från detta och körde på P8, och utmanade sedan Sebastian Vettel på det sista varvet i det förkortade loppet när han gled av banan och lät Max Verstappen glida förbi medan Hamilton nöjde sig med nionde plats.
”Jag har egentligen inte så mycket känslor just nu”, sa Hamilton efter loppet. ”Det är en ganska platt, ganska dålig dag – en ganska skräpig dag för att vara ärlig. Men jag känner mig okej – jag ser bara fram emot morgondagen.

Lewis Hamilton reflekterar över ”en ganska dålig dag” i Singapores GP

”Jag tycker att vi började med en ganska hygglig helg, bara riktigt, riktigt olyckligt i slutet. Jag försökte – uppenbarligen var det svårt att köra om, och den där låsningen i kurva 7, när sådana saker händer sjunker hjärtat lite grann. Men man reser sig upp igen och försöker och jag försökte ta mig förbi Seb men det var blött på insidan, så när man misslyckas reser man sig upp och försöker igen.”
På frågan om han hade känt att podiet hade varit inom räckhåll när han närmade sig Sainz före hans fel på varv 33 i det våta och torra mötet, svarade Hamilton: ”Vi hade kanske kunnat underköra honom. Men det var en kamp om vem som kom upp på slicks först, och det hade varit en kamp om vem som skulle ha varit bäst.
LÄS MER: Perez hyllar ”bästa prestationen” i F1 i Singapores Grand Prix och ger sin syn på Safety Car-utredningen
”Så jag hoppades på det och det var vad jag arbetade mot, men det gick helt åt helvete när jag låste mig. Så jag ber teamet om ursäkt, men vi lever och lär och jag kommer att återhämta mig.”
Med Hamiltons teamkompis George Russell som slutade på P14 efter ett prövande lopp som han startade från depåbanan – efter att ha tagit på sig nya delar av kraftaggregatet utan FIA:s tekniska delegats tillstånd att göra det – innebar Mercedes två poäng från Singapores Grand Prix deras sämsta resultat för säsongen, då tvåan Ferrari öppnade gapet till 66 poäng efter att Charles Leclerc och Sainz slutade på P2 respektive P3.