Charles Leclerc har avfärdat den kraftiga krasch han drabbades av under andra träningen inför Mexico City Grand Prix, och erkänner att det var ”mitt misstag” men uttrycker förtroende för att det inte kommer att spåra ur hans helg.
Leclerc förlorade kontrollen över sin Ferrari vid infarten till kurva 7 i början av FP2 på Autodromo Hermanos Rodriguez och gled dramatiskt bakåt i hindren i kurva 8 och fick stora skador på bakdelen.
FP2: Russell leder den andra träningen i Mexico City när Leclerc kraschar.
Men trots olyckan var Leclerc optimistisk efter Ferraris tempo i det första träningspasset, då monegaskern backade upp teamkompisen Carlos Sainz i ett toppresultat.
”För att vara ärlig är känslan bra. Vi har haft ganska otur i FP1; jag fick en punktering på utvarvet, så det var inte många varv, men de få som jag gjorde var jag nöjd med bilen”, förklarade Leclerc.

2022 Mexico City GP FP2: Charles Leclerc drar ut röda flaggor med en krasch i kurva 7 under det andra träningspasset

”I FP2, [it was] samma sak på de korta körningarna, sedan förlorade jag bakdelen i början av den höga bränsleloppet. [run], så [I had a] begränsat antal varv, men det var mitt misstag – jag är övertygad om att det inte kommer att skada vår helg.
”Vi provade något på bilen som jag inte gillade särskilt mycket, så jag var inte lika bekväm med bilen som jag var i FP1, men jag vet vad jag ska göra inför morgondagen. [I’m] Jag är övertygad om att prestandan kommer att vara där.”
FP1: Sainz leder Ferrari 1-2 när helgen i Mexico City inleds
På frågan om han är rädd för att skadorna skulle kunna leda till komponentbyten och ett gridfall, tillade Leclerc: ”Jag tror inte att något av det kommer att äventyra oss. Jag tror att vi har tillräckligt med [parts] nu med alla straff som vi har haft tidigare, så det borde gå bra.”
Sainz, som vann över Leclerc med 0,046 sekunder i FP1, var nöjd med sin prestation i dagens enda representativa session, eftersom han försöker ta en pole position i rad efter att ha toppat kvalet förra gången i USA.

Sainz ledde FP1 för Ferrari

”FP1 gick bra, det gick som planerat. Sedan gjorde vi en hel del bilbyten inför FP2. Vi vet inte om vi gick i rätt riktning eller inte på grund av däcktesterna. Men jag tror att vi är på rätt plats med bilbalansen och jag tror att det kommer att handla om vilket paket som anpassar sig bäst till den höga höjden”, säger Sainz.
TITTA: Åk ombord med George Russell för det snabbaste varvet under fredagens träning i Mexico City.
”Vi fick ut så mycket som möjligt av dagen. Nu kommer FP3 att bli ännu ett hektiskt pass, precis som i Austin, där vi försöker få fram de sista datapunkterna för att kunna avgöra inför kvalet och inför racet, som jag tror kommer att bli intressant.
”Det finns alltid lite gissningar inför loppet när man har en kompromisslös helg som här eller i Austin. Det kommer att bli en hel del gissningar om var man ska placera bilen på rätt plats. Men vi har varit bra varje gång hittills när vi gjort det i år och vi har en bra bil för lördag och söndag.”