För första gången den här säsongen lyckades ingen av Ferrariförarna kvala in bland de tre bästa när Carlos Sainz slutade femma och Charles Leclerc sjua på lördagen i Mexico City.
Leclerc slutade trea i Q1 men föll till åttonde plats i Q2 och sjunde totalt. Efter kvalet var den monegaskiska föraren bekymrad över körbarheten i sin bil, och han gav en djupgående förklaring till varför han inte kunde slåss om pole på Autodromo Hermanos Rodriguez.
LÄS MER: ”Det var vår pole att ha”, säger Russell när han och Hamilton ångrar Q3-misstag i Mexico City
”Det var en svår session men det finns ett problem, det är jag säker på”, började Leclerc. ”Vi måste titta på det. Det var mest motormässigt; vi förlorade mycket tid på raksträckan och det fanns massor av problem med körbarheten. Gaspedalen var inte riktigt… Jag menar att motorn inte reagerade på den gaspådragning jag gav.
”Särskilt i hög hastighet var det extremt svårt. Jag hoppas verkligen att vi kan fixa det till i morgon. Om ja känner jag mig säker på att vi kan få ett bra resultat, om inte är jag inte säker på hur det kommer att gå.
”Jag tror att det här verkligen är en engångsföreteelse. För mig var det verkligen konstigt. Vi måste titta på det och jag hoppas att vi kan hitta något för morgondagen.”
FAKTA OCH STATISTIK: Verstappen startar från P1, men ingen pole-sitter har slutat på pallen här sedan 2016.

Sainz, som toppade FP1 på fredagen, lyckades bli tvåa i Q2 med 0,008 sekunder till sessionsledaren Lewis Hamilton, men föll till femte plats i Q3. Spanjoren kunde inte förklara varför han inte kunde sätta ihop ett varv för pole på lördagen.
”Det var en kamp. En tydlig kamp där ute, jag tror att man kunde se det från utsidan. Jag vet inte om vi inte har lyckats med inställningen, om vi bara har fått fel på däcken eller om höjden påverkar oss lite för mycket här, men det är tydligt att bilen på ett varv inte har varit lika konkurrenskraftig som den har varit i andra Grand Prix”, säger Sainz.
LÄS MER: Verstappen avvärjer Mercedes-paret för första pole pole i Mexico City
Han tillade: ”För mig var det mer oförutsägbarheten hos vår bil mer än något annat.
”Och nu måste vi tydligt fokusera på att sätta ihop ett bra lopp med vetskap om att vi kanske inte är snabbast den här helgen. När bilen är så knepig är det alltid knepigt att sätta ihop ett bra varv i quali.”
Ferrari har 53 poängs försprång över Mercedes – som har George Russell som startar som tvåa och Lewis Hamilton som trea på söndag – i kampen om tredjeplatsen i konstruktörsmästerskapet.