Daniel Ricciardo körde på åttonde plats i helgens italienska Grand Prix och såg ut att kunna ta sin första topp 10-placering sedan Frankrike. Men en sen DNF på söndagen innebar att det var fjärde raka poänglösa tävlingen för australiensaren, till hans stora besvikelse.

Ricciardo hade sett bra ut under större delen av helgen och startade loppet på P4 – på samma rad som teamkompisen Lando Norris. Ricciardo gjorde en bra start och var uppe på tredje plats innan tävlingsvinnaren Max Verstappen tog sig förbi på varv 2.

Ricciardo bytte sedan från det medium till det hårda däcket efter sin första stint, vilket gjorde att australiensaren körde på P8 – efter att ha blivit omkörd av Lewis Hamilton och Norris – och höll sig undan Pierre Gasly. Men på varv 47 tog Ricciardos lopp slut när han drog sig ut på sidan av banan med ett problem.

LÄS MER: Albon ska återvända hem efter blindtarmsoperation

Efter loppet förklarade Ricciardo: ”Bilen stängdes av. Jag känner inte till detaljerna men i enkla termer stängs allting av, så jag var i Lesmo 1, fjärde växeln och sedan genast av och sedan satt uppenbarligen fast i en växel. Jag försökte bara dra över till insidan av banan så snabbt jag kunde.

”Men sedan när jag kom ut ur bilen var det till och med för mig svårt att hitta en öppning, så jag blev förvånad över att det inte fanns en öppning tidigare eller så antar jag att jag körde förbi den när jag försökte dra av. Sedan fick jag reda på efteråt att loppet slutade under Safety Car. Om jag hade kunnat göra något annat hade jag gjort det, men det var allt jag kunde göra.”

’Allting stängdes av’ – Ricciardo förklarar sitt DNF på Monza vid varv 47 som utlöste en sen Safety Car

Ricciardo hade sett ut att vara i god form under stora delar av helgen, efter att ha kvalificerat sig i topp 10 för andra gången på de senaste sju loppen – den andra gången var vid Ungerns GP – och McLaren-föraren var missnöjd med att inte ha poäng att visa upp för sina ansträngningar.

MÅNDAGSMORGONENS AVRAPPORTERING: De 3 nyckelfaktorerna som gjorde det möjligt för Verstappen att vinna Italiens Grand Prix

”Det var skönt att starta i fronten, skönt att vara på andra raden och få en hyfsad start, självklart låg jag på tredje plats och jag hoppades lite grann att loppet skulle sluta på varv 1”, skämtade Ricciardo.

”Ytterligare en pallplats hade varit riktigt bra men jag hade inte farten. Jag kämpade, jag försökte hålla jämna steg med Gasly i dag, han var definitivt snabbare, så jag var glad att jag kunde hålla honom borta i stort sett hela loppet, men jag önskar att vi hade haft lite mer att visa upp.”