Carlos Sainz sa att det var ”frustrerande och en besvikelse” att drabbas av sin sjätte DNF för säsongen när han fick en snurr och åkte ut ur USA:s Grand Prix 2022 från pole position.
Spanjoren blev påhoppad av Max Verstappen i början av loppet och när han gick in i kurva 1 blev Sainz påkörd av George Russells Mercedes. Britten fick fem sekunders straff efter att Sainz dök tillbaka till depån och utgick ur loppet i Austin.
LÄS MER: Verstappen slår Hamilton till seger i USA:s GP och Red Bull säkrar en känslosam titel i konstruktörsklassen
Sainz beklagade sig över sin tur efter att ha drabbats av sitt andra raka bortfall.
”Jag tycker att förarfel är förarfel, och problemet är att jag betalade ett pris igen och det följer lite samma trend som under hela året med varv 1, att det inte tillåter mig att göra loppet och inte tillåter mig att kämpa för segern, eller inte tillåter mig att fortsätta att lära mig av bilen, vilket är extremt frustrerande och en besvikelse”, sade han.

2022 United States Grand Prix: Polesitter Sainz snurrar i en dramatisk start

Ferrari-föraren sa att hans senaste DNF fortsatte en trend som har sträckt sig över säsongen. Sainz utgick från Australien, Emilia Romagna, Azerbajdzjan, Österrike och senast från Japans och USA:s Grand Prix.
”Det har varit så många lopp där jag inte ens fullbordar ett varv, så det är också svårt att ta ett steg framåt på tävlingsdagarna, vilket visar hur frustrerad jag är och hur mitt år har varit eftersom hastigheten finns där, men det har bara varit ett mycket dåligt år när det gäller tur och saker som händer”, sade han på Circuit of The Americas i söndags.
Sainz enda seger för säsongen kom på Silverstone, med Ferrari före Mercedes i konstruktörsmästerskapet.