Sergio Perez startade som 13:e och slutade sexa, bakom Lewis Hamilton, på Monza. Efteråt förklarade Red Bull-föraren att den sena säkerhetsbilen förstörde hans förhoppningar om att passera Mercedes – och varför det kom ut rök ur hans bil tidigt i loppet.

Perez kvalificerade sig som fyra innan startstraff tillämpades, och han kom till slut att stanna tidigast av alla, då han bytte sina mediumdäck till hårda däck på det sjunde varvet. Han bytte sedan till mjuka däck på varv 42 i syfte att ta igen tid och kanske få en topp fem-placering på Hamiltons bekostnad.

LÄS MER: Verstappen säger att den första segern i Italiens GP är en fortsättning på ett ”fantastiskt år” när han närmar sig titeln.

Men mexikanen accepterade att P6 var det ”maximala” han kunde ha uppnått med tanke på den sena säkerhetsbilen – som utlöstes på varv 48 av 53 när Daniel Ricciardos McLaren stannade vid sidan av banan – som stoppade hans framsteg.

”Jag tror att efter det som hände tidigt i loppet var det i stort sett det maximala”, sade han. ”Tyvärr tror jag att jag förlorade positioner till Lewis eftersom jag kände att jag kunde ha kört till slutet på det hårda däcket, men även om vi skulle köra till slutet på de mjuka däcken kunde vi ha fått tillbaka honom, men tyvärr kom säkerhetsbilen vid fel tidpunkt.”

”Min främre högra skiva brann”, avslöjar Pérez efter att ha blivit skrämd mitt i loppet på väg till P6 i Monza

Pérez bil hade tidigare orsakat oro vid sitt första depåstopp, då Red Bulls bromsskiva avgav rök och små flammor som tack och lov snart försvann.

”Ja, i princip brann min främre högra skiva”, sa han, ”så vi boxade och sedan tillbringade vi några varv med den främre högra skivan i brand och sedan var jag tvungen att ta den [the brake temperature] ner igen.

LÄS MER: FIA förklarar beslutet att avsluta Italiens Grand Prix bakom säkerhetsbilen

”Så när jag var på den hårda [tyre]fick jag hantera bromsarna mycket hårt för att se till att jag kunde få ner dem igen.”

I kombination med teamkamraten Max Verstapens seger bidrog Perez resultat – som inkluderade en extra poäng för snabbaste varv – till att Red Bull utökade sitt försprång i titeln till 139 poäng före Ferrari, som hoppas på att vinna sitt första konstruktörsmästerskap sedan 2013.