Ta del av några av de hetaste ämnena från MotorLand, inklusive kaos på varv 1, saknad mojo och LCR:s skadebekymmer.

Aragon Grand Prix var full av action, och fansen bjöds på en otroligt dramatisk händelse under 23 varv där stora namn åkte ut tidigt och en omkörning på sista varvet förnekade en historisk femma i rad! MotorLand inledde verkligen trippeln på ett sensationellt sätt, och det har lämnat mycket att diskutera, så här är några av de största diskussionspunkterna från helgen som gått.

”En galen start” – Drama på varv 1 får förarna att prata

Marc Marquez: ”Jag är ledsen för Fabio. Han kämpar för mästerskapet. Det var en komplett tävlingsincident som han sa. I sväng 3 såg jag att det var kontakt mellan Aleix [Espargaro]och [Enea] Bastianini. Jag försökte fånga greppet, inte för att köra om, bara för att hitta en position. Jag hade en liten glidning, men Fabio var väldigt nära mig eftersom jag tror att han försökte köra om i kurva 4 eller 5 och det var helt oturligt. Jag är väldigt ledsen för honom.

”Sedan blev allting en konsekvens. I sväng 5 kände jag något konstigt men sedan kom poängen i sväng 7. Jag såg några som missförstod att jag åkte till Nakagami, jag menar att jag var helt rak. Jag är inte en kille som åker till vänster när jag är helt rak. Problemet är att i sväng 7 kopplade jag in den bakre enheten och när jag gjorde det var Fabios kåpa inne i mitt hjul. När jag kopplade in anordningen kände jag att cykeln och bakdäcket låste sig och sedan gick den åt vänster och minskade accelerationen.

Anledningen till att Nakagami och Marquez drabbade samman efter T7 18/09/2022


Den spanska ryttaren förklarar hur hans bakhjul fick problem till följd av kollisionen med Quartararo.

Fabio Quartararo: ”Många förare förlorar bakhjulet och vissa förare skär av linjen lite och jag träffade bara Marc i ryggen och det var det som hände. Inget tungt, bara brände framsidan. [of my body] lite. Inget är trasigt.

Aleix Espargaro: ”Jag tycker synd om Fabio. Jag såg inte kraschen men som tur är är han fysiskt ok. Nu är mästerskapet mycket nära.”

Marco Bezzecchi: ”Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag såg bara Fabio i mitten av banan och sedan motorcykeln. Men där jag förlorade mest var under incidenten med Taka Nakagami, eftersom hans motorcykel stannade i mitten av banan. Jag valde den yttre linjen, men hans motorcykel gled så snabbt. Så för att undvika det var jag tvungen att släppa bromsningen, köra om motorcykeln och sedan gå brett in på T8. Lyckligtvis kunde jag överleva låt oss säga. Det här första varvet var lite galet.”

Dramatik på varv 1 när Quartararo och Marquez kolliderar! 18/09/2022


En chockerande incident vid T3 ledde till att båda förarna fick lämna Aragon GP.

Franco Morbidelli: ”Början av loppet var en enda röra. Jag behövde undvika röran med Fabio och sedan två kurvor senare såg jag en annan motorcykel på marken mitt på banan, så jag förlorade lite tid där.”

Darryn Binder: ”Det var en riktigt galen start på loppet. Det är uppenbart att med krascherna i början med motorcyklar på banan, tyvärr när Taka kraschade, så gled motorcykeln precis bredvid mig på banan och jag var tvungen att åka av banan för att kunna komma in igen och jag förlorade tid på det vilket var lite olyckligt.”

”Jag verkar ha tappat mitt flyt” – Har Morbidelli tappat sin mojo?

Franco Morbidelli: ”Jag har blivit en förare som är ganska snabb och snabb i snäva kurvor och inbromsningar, men jag verkar ha tappat mitt flyt i snabba kurvor… Jag hoppas att det är ett problem med motorcykeln. [and not from me]. Jag gillar att göra snabba kurvor. Jag hoppas att jag inte har förlorat en av mina starka sidor från förr.”

LCR-chefen Lucio Cecchinello har huvudvärk inför Japans GP, eftersom båda hans förare fick skador på MotorLand. Takaaki Nakagamis resulterade från kollisionen med Marc Marquez, medan den yngre Marquez-bror Alex också kastade tvivel på sitt deltagande efter att ha erkänt smärta i handen efter en stor Warm Up-krasch i söndags.

Takaaki Nakagami: ”Jag åker nu till Barcelona för att kontrollera såret på fjärde och femte fingret på min högra hand. Jag kommer att hålla alla uppdaterade och uppskattar verkligen allt stöd från mina fans.”

Alex Marquez: ”Jag har ont i handen. Det är inte riktigt klart vad jag har, om jag har en liten fraktur eller inte, jag är inte riktigt säker. En timme före loppet var jag fortfarande i färd med att bestämma om jag kunde tävla eller inte. Jag körde två uppvärmningsvarv bara för att se hur min kropp ser ut och det var inte riktigt bra.”

Du kan läsa mer om deras skador HÄR.

”Under de senaste tävlingarna har han gjort en del, låt oss säga, inte så respektfulla saker.”

Aprilias Aleix Espargaro gjorde ett riktigt räddningsjobb i lördagens kval och kom igenom Q1 efter en tuff helg som hjälpte till att bygga plattformen för hans pallplatsframgång. Alla var dock inte nöjda med nummer 41 under sessionen, och Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP™) kände att han avbröt sina chanser att sätta en tidsattack.

”Jag tycker att han under de senaste tävlingarna har gjort några, låt oss säga, inte så respektfulla saker. För till exempel det här är det helt klart att han var i mitten av linjen när hans varv var slut…. Jag var tvungen att stänga gasen helt och hållet, för annars kommer jag att gå upp i hans bakre del.”

Incidenten undersöktes av stewards och de friade Espargaro från alla felsteg i det här fallet.

Med VideoPass kan du se varenda sekund av varje enskild sektor LIVE och OnDemand.