Yuki Tsunoda anser att han har varit bättre förberedd fysiskt och mentalt under sin andra säsong i Formel 1. Han säger att han känner sig ”mer kontrollerad och mer avslappnad” inför tävlingshelgerna jämfört med sin debutantkampanj 2021.

Tsunoda talade i det italienska teamets podcast om att han kommer att köra för AlphaTauri 2023. Tauri Talk – där han berättade om var han anser att han har förbättrat sig mest från sin första säsong i laget.

”Tja, om jag visar er min mage eller mage tror jag att det kommer att vara lätt att se skillnaden!” Tsunoda skämtade. ”Mest annorlunda har varit fysiskt skulle jag säga men i körning skulle jag säga är bara en liten bit. Men kring körningen är det hur jag ska närma mig saker och ting, mentalitetssidan, jag har definitivt ökat de delarna. Mer i kontroll, mer avslappnad under en tävlingsvecka.

LÄS MER: Yuki Tsunoda stannar kvar med AlphaTauri till 2023

”Jag vet hur jag ska hantera de flesta situationer eftersom jag förra året upplevde mer av dem. Och de delarna har jag definitivt en lite större fördel jämfört med förra året inför tävlingsveckan. Så jag tror att de delarna som jag känner är skillnaden.”

På tal om sitt ofta nämnda förakt för gymmet fortsatte Tsunoda under tiden: ”De förberedelser jag gjorde [for 2022] var mycket mer än förra året, och jag har definitivt känt av fördelarna och den ökade prestationen. Fortfarande hatar jag det, men samtidigt vet jag att jag kan göra en bra prestation i loppet, så jag fortsätter bara så här.”

ANALYS: Varför AlphaTauri behöll Tsunoda för 2023

På frågan om bristen på klarhet kring hans framtid under de senaste veckorna har påverkat honom svarade Tsunoda: ”I tävlingen glömmer jag de sakerna så fort jag tar på mig en hjälm eller går in i en monocoque eller ett chassi, vilket är min styrka, skulle jag vilja säga. Men utanför tävlingarna, särskilt under de tre, fyra senaste omgångarna, är det lite oroväckande.

”Men det är vad det är, och jag har gott självförtroende jämfört med förra året, så jag antar att jag håller mig till min prestation. Jag fokuserade på att hjälpa laget. Målet är fortfarande detsamma för resten av säsongen, så att se framåt, definitivt en bättre känsla efter det där kontraktsbeskedet.”