Alfa Romeos F1-förare Valtteri Bottas kommer att göra sin Race Of Champions-debut i Sverige den 28-29 januari 2023.
Den finske föraren skulle göra sin debut i 2022 års upplaga av Race Of Champions men drog sig ur några dagar före tävlingen. Den här säsongen har han återigen planerat att tävla tillsammans med landsmannen och den tvåfaldige F1-mästaren Mika Hakkinen i ROC Nations Cup den 28 januari och det individuella Race Of Champions den 29 januari.
LÄS MER: Kevin Magnussen och pappa Jan ska tävla i Gulf 12 Hours endurance race
Sebastian Vettel och Jamie Chadwick finns med i uppställningen för nästa års tävling.
”Jag ser verkligen fram emot att äntligen få göra min Race Of Champions-debut”, säger Bottas. ”Jag har tittat på evenemanget på TV i många år och jag var så nära att tävla förra året tills jag var tvungen att dra mig ur i sista minuten. Det var tufft att se alla ha så roligt när de kastade runt sina bilar på snö och is i Sverige, så jag är glad att jag nu kommer att få göra dem sällskap i Pite Havsbad i januari.

”Jag är också väldigt glad över att få vara partner till Mika Hakkinen för Team Finland i ROC Nations Cup. Jag har blivit god vän med Mika genom åren, men det blir en speciell upplevelse att få tävla tillsammans med honom.
”Vi har båda deltagit i Arctic Rally några gånger så förhoppningsvis kan det hjälpa oss att slå våra nordiska grannar – och alla andra. Sedan måste vi lägga vår vänskap åt sidan igen och försöka slå varandra i det individuella Race Of Champions. Vad som än händer är jag säker på att vi kommer att göra en fantastisk show för alla fans som tittar på banan och runt om i världen.”
LÄS MER: Mercedes-AMG High Performance Powertrains tilldelas den prestigefyllda Dewar Trophy för Project ONE hyperbilen.
Hakkinen tillade: ”Det är fantastiskt att Valtteri kommer att ansluta sig till oss vid Race Of Champions i januari. Jag förväntade mig att få bilda par med honom i Team Finland förra året, så allt jag kan säga är: bättre sent än aldrig! Jag kan försäkra honom om att Race Of Champions verkligen är lika roligt som det ser ut och att tävla på snö och is är fantastiskt.
”Eftersom vi båda växte upp i ungefär det enda land som är ännu kallare än Pite Havsbad borde vi ha en chans. När det gäller hemligheten till framgång? Jag kanske berättar den för Valtteri före ROC Nations Cup, men bara om han lovar att ha glömt den till det individuella loppet nästa dag…”